Home » England: Manchester City og Haaland, som alltid

England: Manchester City og Haaland, som alltid

by Russell Crowe

Den forsvarende mesteren, Manchester City, gjorde en vellykket retur til Premier League på fredag ​​mot opprykket Burnley (3-0) med en dobbel fra den umettelige Erling Haaland, en suksess skjemmet av den skadde avgangen til Kevin De Bruyne.

The Citizens og deres 23 år gamle norske spiss har ikke mistet sine gode vaner, i fiendtlige Turf Moor pakket til randen, med knusende ballbesittelse og de mest blodige sjanser.

Uten for mange baller å spise forvandlet Haaland på sin side de innsamlede smulene til en skikkelig fest, og tilbød seg en dobbel som han allerede gjorde i åpningskampen i Premier League forrige sesong, mot West Ham (2-0).

Den tidligere Borussia Dortmund-senterspissen var ventet i svingen etter et ganske gjennomsiktig Community Shield fra hans side sist søndag på Wembley i straffesparkkonkurransen mot Arsenal.

– «gal i hodet ditt» –

Hans suksess på fredag ​​er mer i tråd med hans siste sesong, hans første i England, som han hadde avsluttet med 36 ligamål på klokken, og 52 i alle konkurranser.

Kan du tenke deg å kunne gjøre det enda bedre? «Hvis du tenker for mye på det, blir du litt gal», evakuerte Haaland etter kampen på Sky Sports. «Vi er fortsatt i begynnelsen av dette maraton, vi må bare ikke stresse, slappe av og fokusere på oss selv.»

Nr. 9 snudde først en ball som ble avvist til den andre stolpen til gull med en heading fra Rodri, forfatteren av Champions League-finalen vant i juni mot Inter Milan, litt over tre minutter etter avspark (4., 1.). -0).

Manchester Citys norske spiss, Erling Haaland, feirer lagets seier på Burnley 11. august 2023 / AFP/Archives

Han gjorde det igjen en halvtime senere på en service av Julián Álvarez som han utnyttet: perfekt balanse i kroppen og et ukontrollert skudd fra venstre, inn ved hjelp av tverrliggeren (36., 2-0).

Den norske kjempen, med et ofte uttrykksløst ansikt, smilte til og med for anledningen…

– Burnley for uerfaren –

På den annen side var grimasesuppen tydelig i De Bruyne, den nye kapteinen siden Ilkay Gündogans avgang, da han forlot banen, skadet, etter bare 23 minutters spill.

England: Manchester City og Haaland, som alltid

Belgiske Kevin De Bruyne forlater banen etter en skade under Premier League-kampen mellom Manchester City og Burnley 11. august 2023 i Burnley / AFP / Files

Belgieren hadde allerede avsluttet forrige sesong med smerter, med en muskelskade som oppsto i første omgang mot Inter. Gjenopprettingen av «KDB», som kom inn i Community Shield, hadde gått raskere enn forventet, noe som overbeviste Pep Guardiola om å starte den på fredag.

– Dessverre er han skadet igjen, han har et problem på samme sted som i Champions League-finalen, etter det han fortalte meg, sa treneren til Sky Sports.

Katalaneren signerte den kroatiske midtbanespilleren Mateo Kovacic, en av Citys to sommersigneringer, sammen med sin landsmann Josko Gvardiol, også fra benken i løpet av de siste tjue minuttene (79.).

I motsetning til Manchester, har Burnley gjennomført en intens rekrutteringspolitikk denne sommeren, den mest hektiske av alle Premier League-lag, i et forsøk på å komme seg opp på nivå med den engelske eliten. Manager Vincent Kompany, en tidligere City-kaptein, hadde stilt med seks av sine ni rekrutter ved avspark.

Belgieren vil ha ekstra tid til å perfeksjonere automatikken til laget sitt, hvis kampdag to, opprinnelig planlagt til 19. august i Luton, er utsatt til en senere dato. Den dagen vil Mancunians gå til Newcastle på deres side, fjerde forrige sesong.

You may also like