Home » Enkel seier for ekspertene over Norge

Enkel seier for ekspertene over Norge

by Edvard Munch

Det franske håndballlaget beseiret Norge enkelt (35-29) tirsdag i Toulouse i en forberedelseskamp til EM 2012, men må komme seg etter sine svake øyeblikk i begynnelsen av de to periodene, før konkurransestart mandag mot Spania.

Før han reiste til Serbia, hvor Tricolors skal forsvare tittelen sin, gjennomførte trener Claude Onesta en omfattende gjennomgang av troppen som etter en ukes trening kan forklare noen hull i en generelt kontrollert kamp.

«Det er normalt etter en uke med fysisk trening, men generelt var det kvalitet,» erkjente Didier Dinart etter kampen.

Blant de syv startende var den lokale helten Jérôme Fernandez, samt Luc Abalo og Arnaud Bingo på vingene. Den urørlige Thierry Omeyer ble med de franske målene.

Det tok Claude Onestas menn tolv minutter å måle sin rival, selv om de hadde fått en god start med Erlend Mamelund og Boerge Lund som spiss.

Hvis kaptein Jérôme Fernández hadde scoret det første målet for Tricolores, hadde lagkameratene hans problemer med å kvitte seg med et tett forsvar. De tapte imidlertid ikke handlingen og slapp i verste fall bare inn tomålsunderskudd.

Som en forsvarsmester bygde Daniel Dinart en mur og Luc Abalo, med et hat-trick på nesten halvannet minutt, lot det franske laget ta ledelsen (8-7, 12.).

Fra da av handlet ekspertene alene. Fernández fikk tilbake kraften i skuddene sine, Ábalo (7 mål i hele kampen) utnyttet enhver mulighet og nybegynneren Baptiste Butto kom i stemning.

Karabatic funnet

I buret sitt sto Omeyer, overrasket over de første norske forsøkene, foran Lund og hans ledsagere.

Gapet fortsatte å vokse og Claude Onesta holdt tritt ved å hente inn Daniel Narcisse, Guillaume Joli og William Acambray, som ikke var særlig interessert. Ekspertene gikk imidlertid til pause med åtte måls ledelse.

De var litt redde da de kom tilbake fra garderoben, overfor mye mer aggressive nordmenn, som effektive Mamelund.

Med et fornyet lag (Guigou, Guillaume Gille), tapte ekspertene noen av duellene sine og gapet ble redusert til +3 (24-21, 42).

En gjenoppdaget Karabatic, med verdifulle mål i nøkkeløyeblikk (7 totalt), ga laget hans ny entusiasme. Bingo akselererte også (4 mål), og la til poeng for det siste serbiske laget.

Ekspertene vil spille sin andre og siste forberedelseskamp mot de samme nordmennene torsdag (21:00) på Palais omnisports i Paris-Bercy, dagen før kunngjøringen av de 16 spillerne som Onesta har valgt ut til Euro Cup i Serbia.

I Euro Cup vil de regjerende verdens-, olympiske og europeiske mesterne finne seg i bunnen mot Spania, et lag de ikke har klart å slå i sine tre siste kamper som endte uavgjort.