Home » Et frakteskip i brann i seks dager utenfor Sverige

Et frakteskip i brann i seks dager utenfor Sverige

by Russell Crowe

Admiral Storni, et frakteskip hvis tømmerlast har stått i brann i seks dager utenfor vestkysten av Sverige, vil bli tauet til Gøteborg havn i et forsøk på å begrense brannen, opplyste politiet fredag. Viktige ressurser, blant annet forsterkninger fra flere land, som Norge, har vært satt inn siden brannstarten lørdag i fronten av dette skipet, som er 177 meter langt og har et mannskap på 17 personer.

Flere redningsbåter ble mobilisert og fraktebåten som fører det liberiske flagget, eid av det tyske skipsrederen NSC Holding, ble kontinuerlig vannet. Skipets kaptein har så langt nektet å forlate skipet, der også Kystvaktens brannmenn bytter på.

Brannen forårsaket ingen personskader og brannen spredte seg ikke lenger, men nødetatene klarte ikke å slukke den. Så langt har frakteskipet ligget ankret noen nautiske mil utenfor kysten av Gøteborgs skjærgård, Sveriges største havn. Det er dit du bør ankomme lørdag for å legge til kai, ifølge Kystvakten.

Risikoen for forurensning anses som minimal, brannen oppstår langt fra tanker som inneholder 600 tonn drivstoff, akkurat som for et forlis. Dårlig vær midt i uken hadde komplisert redningen.

You may also like