Home » Etter et massivt missilangrep over Ukraina prøver Russland å bryte gjennom flere punkter på fronten i øst

Etter et massivt missilangrep over Ukraina prøver Russland å bryte gjennom flere punkter på fronten i øst

by Russell Crowe

Moskva anser det som «komplisert» å forlenge kornavtalen

Sjefen for russisk diplomati, Sergej Lavrov, beskrev torsdag som «komplisert» forhandlinger rettet mot å utvide avtalen som har tillatt gjenopptakelse av korneksport fra Ukraina til tross for Moskvas offensiv i Ukraina.

Bekrefter at klausulene i pakten ment å være til fordel for Russland ikke var det » Ikke i det hele tatt « søkte, sa Mr. Lavrov det «Hvis avtalen er halvt implementert, blir spørsmålet om forlengelsen ganske komplisert.». «Vi kan bare utvide det som allerede er brukt»insisterte han under en pressekonferanse etter et møte i Moskva med sin saudiske motpart, Faisal bin Salman Al Saud.

«The Black Sea Grains Initiative», det offisielle navnet på avtalen om ukrainsk korneksport fra ukrainske havner, stammer fra en pakt forseglet 22. juli som bidro til å lindre den globale matkrisen som ble utløst av Russlands angrep på Ukraina. Vital for verdens matforsyning, den ble fornyet i midten av november for de fire vintermånedene og utløper 18. mars.

Ukraina ba tirsdag om internasjonal innsats for å holde åpne skipsledene ved Svartehavet som brukes til å transportere korn, og USAs utenriksminister Antony Blinken ba på G20 i begynnelsen av mars for Russland om å fornye «OK». Russland på sin side klager over at den delen av denne avtalen som vil tillate det å eksportere gjødsel uten vestlige sanksjoner ikke respekteres fullt ut, i deres øyne. «Våre vestlige kolleger, USA, EU hevder patetisk at det ikke er noen sanksjoner mot matvarer og gjødsel, men dette er ikke en ærlig holdning»sa Mr. Lavrov.

«Sanksjonene forbyr russiske skip som frakter korn og gjødsel fra å gå inn i de aktuelle havnene (og) forbyr utenlandske skip å gå inn i russiske havner for å hente disse lastene.»han sa. «Og prisen på forsikring (for båtene) har firedoblet seg på grunn av sanksjonene»la Sergei Lavrov til.

You may also like