Home » Etterforskning av forgiftning av skolejenter i Iran etter videolekkasje på Twitter

Etterforskning av forgiftning av skolejenter i Iran etter videolekkasje på Twitter

by Liv Ullmann

BERLIN. Flere mennesker ble drept og andre alvorlig skadet i en skyting torsdag kveld på et Jehovas vitnesenter i Hamburg, opplyser politiet.

Politiet har foreløpig ikke gitt noen eksakt vurdering av angrepet, sikringen av bygget pågår fortsatt.

Flere medier, inkludert avisen Bild, som fremkaller et «blodbad», forsikrer at skytingen ville ha etterlatt syv døde og åtte alvorlig skadd.

Skytteren vil være blant dem som døde på stedet, sa politiet, og indikerte at de foreløpig ikke har «ingen indikasjon på flyktningene».

«Et stort antall rettshåndhevelsesbyråer er på stedet,» la Hamburg-politiet til på Twitter.

«Unngå faresonen. I faresonen, bli der du er og ikke gå ut på dette tidspunktet», oppfordret Federal Office for Civil Protection.

intervensjonsstyrker

Jehovas vitner hadde møttes siden klokken 19.00 for et ukentlig møte dedikert til bibelstudier, ifølge avisen Hamburger Abendblatt.

Politiet «ble tilkalt rundt klokken 21.15 for å rapportere skudd mot den» treetasjes bygningen, som ligger i Gross Borstel-distriktet nord for Tysklands nest største by, sa en talsmann for politiet i NTV-kanalen.

Intervensjonsstyrkene «gikk veldig raskt inn i bygningen og fant døde og alvorlig skadde der,» ifølge denne talsmannen.

Inne hørte agentene også et skudd «komme fra toppen av bygningen» og fant en annen person, fortsatte talsmannen og understreket at «jeg fortsatt ikke kan gi noen indikasjon» på mobilen.

«Om kvelden var det en demonstrasjon av Jehovas vitner i bygningen,» la han til.

«Nyhetene fra Alsterdorf/Gross Borstel er hjerteskjærende», tvitret Alsterdorfs ordfører, sosialdemokraten Peter Tschentscher. «Intervensjonsstyrkene jobber intenst med å forfølge gjerningsmennene og avklare konteksten».

Grunnlagt på 1800-tallet i USA, betrakter Jehovas vitner seg selv som arvinger etter primitiv kristendom og refererer stadig bare til Bibelen.

Organisasjonens status varierer fra land til land: De regnes som likestilt med de «store» religionene i Østerrike og Tyskland, som har rundt 175 000 medlemmer, inkludert 3 800 i Hamburg, ifølge nettstedet til Witnesses.

I Frankrike har mange av de lokale avdelingene status som «kultforening», og denne strenge bevegelsen blir jevnlig anklaget for sekteriske avvik.

Hvis motivet for skytingen på dette tidspunktet er ukjent, har tyske myndigheter holdt seg i beredskap de siste årene overfor en dobbel terrortrussel, jihadisme og ytre høyre.

Tyskland har vært offer for jihadist-angrep, spesielt et ram-bilangrep hevdet av den islamske staten som drepte 12 mennesker i desember 2016 i Berlin. Dette jihadistiske angrepet er det dødeligste som noen gang er begått på tysk jord.

dobbel trussel

Fra 2013 til slutten av 2021 har antallet islamister som anses som farlige i Tyskland femdoblet seg til nå 615, ifølge innenriksdepartementet. Salafistenes andel er estimert til rundt 11 000, det dobbelte av 2013.

En annen trussel ruver over Tyskland, legemliggjort av den ekstreme høyresiden, etter flere dødelige angrep de siste årene mot lokalsamfunn eller religiøse steder.

I det rasistiske angrepet i Hanau, nær Frankfurt (vest), som ble utført i februar 2020, hadde en tysker involvert i konspirasjonsbevegelsen drept ni unge mennesker, alle av utenlandsk opprinnelse. I 2019 forsøkte en ekstremist å utføre en slakting ved en synagoge i Halle under den jødiske høytiden Yom Kippur. Han hadde ikke vært i stand til å komme inn på stedet for tilbedelse, men hadde drept to tilskuere før han ble arrestert.

You may also like