Home » EURO 2024, kvalifisering, Belgia, Frankrike og Portugal kvalifisert | Europeiske kvalifiseringer

by Siv Jensen

Belgia, Frankrike og Portugal kvalifiserer seg til UEFA EURO 2024 med seire og motstand mot rivalenes comeback.

Kylian Mbappé utligner Michel Platini med en vinnervolley mot Nederland

«Bleus» så ut til å vinne uten å riste med et mål i det niende minuttet fra Kylian Mbappé som utlignet Michel Platinis 41 mål ved anledningen. Ironisk nok har begge menn 72 landskamper i kveld, men Mbappé er 24 år gammel. Han overgikk Platini fra 52min minutt doble innsatsen på en vakker halvvolley.

Under ledelse av en sjenerøs Xavi Simons reagerte Ronald Koemans spillere og var innenfor et mål i sluttminuttene. Quilindschy Hartman tilbød en liten bro over Marcus Thuram og Feyenoord-spilleren, etter en erstatning med Steven Bergwijn, kom for å korsfeste Mike Maignan, som slapp inn sitt første mål i kvalifiseringen. Slutten av kampen var spent, men de blå holdt på og sikret seg sin niende EM-finale på rad.

En seier var også nok til at Portugal fikk sin billett til den tyske finalen. På Estádio do Dragão i Porto ledet Seleção 2-0 etter 30 minutter mot Slovakia med mål fra parisiske Gonçalo Ramos og 124.min Mål på 202 kamper av Cristiano Ronaldo fra straffemerket. Den portugisiske legenden scoret også en dobbel i det 72. minutt.min minutt, men slovakene kom også innenfor et mål under et lite snøskred.

Cristiano Ronaldo frigjør Portugal

Tredjerangert land fredag ​​kveld, Belgia slo Østerrike på Ernst-Happel-Stadion i Wien, spesielt med et fantastisk mål fra Dodi Lukebakio, som i andre omgang fullførte sin første dobbel med Devils. Nok en gang ga ikke østerrikerne opp med mål fra Konrad Laimer og Marcel Sabitzer, men i mellomtiden hadde Romelu Lukaku, Belgias toppscorer gjennom tidene, scoret det tredje målet for Domenico Tedescos spillere.

Fredag ​​13. oktober 2023

B-gruppe : Nederland 1-2 Frankrike, Irland 0-2 Hellas
Gruppe F : Østerrike 2-3 Belgia, Estland 0-2 Aserbajdsjan
Gruppe J : Island 1-1 Luxembourg, Liechtenstein 0-2 Bosnia-Hercegovina, Portugal 3-2 Slovakia

Alle spillene

Torsdag 12. oktober 2023

Gruppe A : Kypros 4-0 Norge, Spania 2-0 Skottland
Gruppe D : Kroatia 0-1 Türkiye, Latvia 2-0 Armenia
Gruppe E
: Albania 3-0 Tsjekkia, Færøyene 0-2 Polen
grupper meg : Andorra 0-3 Kosovo, Hviterussland 0-0 Romania, Israel – Sveits (utsatt til onsdag 15. november)

Spania slo Skottland, Tyrkia, Kroatia og Albania slo Tsjekkia da UEFA EURO 2024-kvalifiseringen ble gjenopptatt torsdag.

UEFA.com tar oversikt over J7-kampene som bringer oss nærmere den endelige turneringen i Tyskland

Spania 2-0 Skottland
Spania slo Skottland og beveget seg innenfor tre poeng fra sin rival med en kamp mindre på toppen av gruppe A. Det tok ledelsen takket være en heading fra kaptein Álvaro Morata på den 73.min minutt og vant takket være et mål fra debutanten Oihan Sancet fire minutter fra sluttsignalet.

Álvaro Morata skader Skottland

La Roja-midtbanespiller Mikel Merino traff stolpen i første omgang. Det var Skottlands første feiltrinn i denne kvalifiseringsrunden, selv om Steve Clarkes lag, som ville ha kvalifisert seg med uavgjort, fortsatt er godt plassert for å nå finalen.

Kroatia 0-1 Türkiye
Barış Alper Yılmaz var helten i Tyrkias gruppe D-seier over Kroatia på Opus Arena.

Vincenzo Montella begynte sin vellykkede spell på den tyrkiske benken, og dømte sin rival til et første hjemmetap i en EM-kvalifiseringskamp.

Yılmaz scoret på halvtimen, og utnyttet et gjennomspill fra Salih Özcan, før han slo Dominik Livaković, som kom ut for å møte ham.

Albania 3-0 Tsjekkia
Jasir Asanis første scoring i det niende minuttet kom mot spillets gang, ettersom Tsjekkia hadde vært bedre i starten av kampen i Tirana. Men når Albania først tok ledelsen, var det en relativt enkel kamp for gruppe E-lederne.

Kandidat for Goal of the Tour, Jasir Asani

Taulant Seferi scoret to mål i andre omgang, begge fra inne i området, mot gjestene redusert til ti mann, som Mojmír Chytil ble utvist for på slutten av første omgang for et andre gult kort.

Albania kontrollerer nå gruppe E, mens Tsjekkia er i fare, men ennå ikke eliminert.

Haaland, ustoppelig volley

Men også…

• Erling Haaland scoret sitt femte og sjette mål i denne kvalifiseringskampen da Norge slo Kypros uten poeng i gruppe A. Haalands lag ligger fortsatt på tredjeplass, to poeng bak Spania, men med en kamp igjen.
  • Latvia fikk sine første poeng i gruppe D ved å slå Armenia 2-0. Latverne, som ikke klarte å avslutte blant de to beste, hevdet en moralløftende seier og avsluttet Armenias kvalifiseringshåp med mål fra Jānis Ikaunieks og Daniels Balodis.
  • Polen rykket inn til andreplass i gruppe E etter en komfortabel borteseier mot Færøyene. Sebastian Szymański og Adam Buksa scoret de avgjørende målene.
Klassifikasjoner

Lørdag 14. oktober 2023

Gruppe C: Ukraina – Nord-Makedonia (15:00), Italia – Malta
Gruppe G: Bulgaria – Litauen (18 timer), Ungarn – Serbia
Gruppe H: Nord-Irland – San Marino (15:00), Slovenia – Finland (18:00), Danmark – Kasakhstan