Home » Euro M21: Sveits beseirer Norge og lanserer turneringen sin godt – rts.ch

Euro M21: Sveits beseirer Norge og lanserer turneringen sin godt – rts.ch

by Edvard Munch

Med en viss suksess fikk Sveits en vellykket start på Euro M21 i Cluj. Patrick Rahmens lag slo Norge 2-1 i en vanskelig kamp.

Ledet på resultattavla etter Emil Ceides (Sassuolo) treff i det 19. minutt, snudde Sveits tabellen med to mål fra Dan Ndoye (36.) og Kastriot Imeri (55.). Waldenseren og Genevan fikk hjelp av en uinspirert målvakt til å tilby fargene deres en uvurderlig seier. Det gjør at Sveits kan møte de to oppgjørene mot Italia søndag og Frankrike onsdag under best mulige forhold.

Individualiteter utgjør forskjellen

Sveits må imidlertid heve spillenivået for å klare denne gruppespillet. Overfor Norge avdekket det mangler. Med en tryggere keeper og mer effektivitet i siste akt, hadde Norge enkelt vunnet denne kampen. I likhet med Ardon Jashari, som var for tvilsom, led Patrick Rahmens spillere mye i svulmende Transylvania.

Heldigvis ble Sveits reddet av deres individualiteter. Med sin fartsutbrudd fløy Ndoye over dette møtet. Passer inn 1-1, Imeri på sin side fant målet med sin ofte kirurgiske høyrefot. Når det gjelder Fabien Rieder, var han avgjørende i begge målene, restitusjon for Ndoyes treff og pasning for Imeris. Denne trioen fortjener like mye ros som Amir Saipi. Misfornøyd i den sveitsiske cupfinalen visste Lugano-keeperen, med sin tilstedeværelse, hvordan han kunne avlaste et forsvar som ikke alltid var på nivå.

ats/pr

You may also like