Home » Europa har uttømt rekkevidden av sanksjoner det kan pålegge Russland, sier Josep Borell

Europa har uttømt rekkevidden av sanksjoner det kan pålegge Russland, sier Josep Borell

by Russell Crowe

Ukraina hyller «Da Vinci», ukrainske helter drept i slaget ved Bakhmout

Volodymyr Zelensky legger en bukett blomster på kisten til Dmytro Kotsiubailo.

Tusenvis av mennesker, inkludert president Volodymyr Zelensky og Finlands statsminister Sanna Marin, hyllet i Kiev Dmytro Kotsyubailo, kjent som «Da Vinci». Denne 27 år gamle frivillige som ledet en bataljon kalt Da Vinci-ulvene («Da Vincis ulver») ble drept av russerne under slaget ved Bakhmout.

President Zelensky kunngjorde sin død i en videotale tirsdag. «Da Vinci» tok til våpen i 2014 for å kjempe mot Moskva-støttede separatister i det østlige Ukraina. For sine våpenbragder var han den yngste jagerflyen som i desember 2021 mottok medaljen til Ukrainas helt fra president Zelensky, landets høyeste ære.

Tilstede på stedet knelte sjefen for hærens generalstab, Valeri Zaloujny, nær kisten. «Veien til vår seier er veldig vanskelig. Og prisen for denne seieren er livene til våre krigere, de beste ukrainske borgerne som forsvarte landet med våpen i hånd.»Han lanserte. Du må være sikker på at vi ikke vil hevne deg. Vi kommer garantert til å vinne. Sov i fred, min venn.»la militærlederen til.

Sørgende, som bar blomster og viftet med ukrainske flagg, marsjerte ned bakken til den ikoniske Uavhengighetsplassen.

Tidligere på dagen ga hundrevis av mennesker sin siste ære til en far og sønn som også døde i kampen om Bakhmout. Oleh Khomiouk (52) og sønnen Mykyta (25) hadde dratt til kamp som frivillige ved starten av den russiske invasjonen i februar 2022. Begge døde 2. mars, drept av samme granat i samme skyttergrav, ifølge familien hans. Faren og sønnen sluttet seg til det territorielle forsvaret for å forsvare Kiev, og kjempet deretter i Kherson- og Kharkiv-regionene før de endte opp i Donbass (Øst).

Ukraina har ikke avslørt sine menneskelige tap siden begynnelsen av den russiske invasjonen. Det siste vestlige anslaget, norsk stabssjef Eirik Kristoffersen, sa i januar at krigen i Ukraina har etterlatt rundt 180.000 døde eller sårede i den russiske hærens rekker og «sannsynligvis mer enn 100 000 døde og sårede» blant det ukrainske militæret, et tall som han la til 30.000 sivile dødsfall.

You may also like