Home » European Medicines Agency gir grønt lys for tilbakekalling med Moderna-vaksine for voksne

European Medicines Agency gir grønt lys for tilbakekalling med Moderna-vaksine for voksne

by Russell Crowe

EMA hadde allerede validert Pfizer-vaksinen for booster-injeksjoner, men Moderna-vaksinen ble midlertidig suspendert i Frankrike for de tredje injeksjonene, i påvente av denne uttalelsen.

Selv om Moderna-vaksinen var suspendert i ti dager for boosterdoser i Frankrike, kunngjorde European Medicines Agency (EMA) mandag godkjenning av disse injeksjonene med det amerikanske firmaets vaksine for voksne over 18 år.

Tiltaket følger data som viser at en tredje dose av Moderna gitt 6 til 8 måneder etter den andre dosen gir økte antistoffnivåer hos voksne med reduserte antistoffnivåer.

Denne tredje dosen medfører risiko «liknende» til den andre injeksjonen, spesifiserer det europeiske organet. I tillegg er «risikoen for inflammatorisk hjertesykdom eller andre svært sjeldne bivirkninger nøye overvåket,» legger EMA til. i en pressemelding tilgjengelig på deres hjemmeside.

Betennelse i myokard og perikard.

I Frankrike bør Høye helsemyndighet (HAS) ta sin nye beslutning i løpet av de kommende dagene for å validere kunngjøringen av det europeiske organet. 15. oktober hadde HAS «justert» sine anbefalinger og anbefalte ikke lenger Moderna-vaksinen for boosterdoser.

Denne avgjørelsen fulgte kunngjøringer fra flere skandinaviske land (Island, Danmark, Norge, Sverige, Finland) om å suspendere eller sterkt fraråde Moderna-vaksinen for unge mennesker.

Derfor hadde Sverige suspendert Moderna-vaksinen for de under 30 år i begynnelsen av oktober. En beslutning tatt «etter tegn på økt risiko for bivirkninger som betennelse i myokard og perikard,» sa landets folkehelsemyndighet.

You may also like