Home » Eurovision 2022: hvem er de 3 mest utrolige kandidatene?

Eurovision 2022: hvem er de 3 mest utrolige kandidatene?

by Henrik Ibsen

Eurovision 2022 begynner denne tirsdagen 10. mai med den første semifinalen – den neste finner sted på torsdag – før finalen 14. mai, som finner sted i Torino. Og blant de 35 landene i konkurranse skiller tre artister seg ut for sin utrolige stil.

To måneulver, seks rasende retromusikere, en inspirert sirkusgruppe, disse tre Eurovision-kandidatene vil påtvinge sin unike stil under opptredenen på scenen. Vil det være nok til å ta ledelsen? Er ikke trygg. Men seerne vil i det minste være sikre på ikke å kjede seg.

Subwoofer – «Give That Wolf a Banana» – Norge

Ingen vet den sanne identiteten til disse to norske artistene som dukker opp på scenen i et gult ulvekyllingkostyme, omgitt av tre rare akolytter. I sine presseintervjuer bryter de aldri karakter. «Vi kommer fra månen», lanser de som ble døpt som Jim og Keith. Romulver, hvorav den ene kan være -ifølge undersøkelser til en norsk avis – tidligere kandidat for telehekling fra Nouvelle Star, mens den andre ville vært medlem av A1-gruppen. De mest nysgjerrige blir advart: ingen av dem planlegger å avsløre sin sanne identitet på slutten av konkurransen.

Circus Mircus – “Lock Me Up” – Georgia

Circus Mircus ble dannet i Tbilisi, landets hovedstad, i 2020 av «tre frafall fra sirkusakademiet», ifølge klippet sitt. Gruppen, som består av fire medlemmer, er en fan av eksperimentell musikk. Vi gleder oss til å se om kostymene deres blir like strålende når de opptrer på scenen. Og fremfor alt hvordan de skal integrere sirkuskunsten.

Citi ZEni – «Spis salaten din» – Latvia

Den musikalske stilen som praktiseres av den latviske gruppen Citi Zēni er ingen ringere enn «alternativ enhjørningspop». Sangen «Eat Your Salad» –come tu ensalada på fransk – renner over av kommunikativ energi takket være en hyperaktiv kollektiv koreografi. Klart han rocker på scenen! Med sine fargerike kostymer og hele spekteret av instrumenter kunne Citi Zēni godt sette i gang Eurovision-scenen.

You may also like