Home » Femte lik gjenfunnet etter jordskred i Norge, søket fortsetter

Femte lik gjenfunnet etter jordskred i Norge, søket fortsetter

by Russell Crowe

Raset gikk onsdag morgen i landsbyen Ask, rundt 20 kilometer nordøst for hovedstaden Oslo. Ti personer ble skadet, en av dem alvorlig.

Så langt er fem kropper funnet og fem personer til er savnet. skriver NRK. Den første døde som ble funnet ble identifisert i går av politiet. Han er en 31 år gammel mann.

Savner barn

Identiteten til de fire andre omkomne er ennå ikke avslørt. Politiet offentliggjorde imidlertid en liste over navnene på de savnede fredag, inkludert en to år gammel gutt og en tretten år gammel gutt.

I en gripende video avslører en Ask-beboer at både kjæresten hans og 13 år gamle datter fortsatt er savnet. «Hvis jeg bare kunne bytte med datteren min.»

Omtrent 1000 innbyggere i katastrofeområdet har blitt evakuert. «Vi er på hotell», sier en av dem. «Det er en helt surrealistisk og forferdelig situasjon.»

I mellomtiden leter hunderedningsteam etter savnede i det snødekte katastrofeområdet ved hjelp av helikoptre og droner. Tunneler graves også i bakken for å bringe overlevende i sikkerhet eller for å lagre avdøde ofre.

Norske myndigheter har sagt at skredet sannsynligvis er relatert til jordtypen i området, den såkalte fastleiren. Denne typen jord kan plutselig miste sin faste form under trykk og bli flytende.

I det skandinaviske landet har det gått hyppigere skred i områder med den aktuelle jordtypen. For eksempel kollapset åtte bygninger i sjøen i juni og det var ingen personskader. Statsminister Erna Solberg kalte raset i Ask forrige onsdag for et av de største landet noen gang har opplevd. Noen medlemmer av den norske kongefamilien, inkludert kong Harald og kronprins Haakon, besøkte katastrofeområdet i dag.

Christina er en av de mange beboerne i Ask som mistet hjemmet sitt i raset. Han er heldig som kan fortelle det senere, sier han i videoen under.

You may also like