Home » Filippinene slår New Zealand, Sveits og Norge nøytraliserer hverandre

Filippinene slår New Zealand, Sveits og Norge nøytraliserer hverandre

by Henrik Ibsen

Axel Allag, Media365, publisert tirsdag 25. juli 2023 kl. 11:52.

I gruppe A i verdensmesterskapet i 2023 oppnådde Filippinene sin første suksess i turneringens historie, mot New Zealand (0-1). I den andre gruppekampen måtte Sveits og Norge dele poeng (0-0). Alle lag i gruppen kan fortsatt kvalifisere seg til 16-delsfinalen før siste runde som er planlagt søndag.

Det er en suksess som uansett hva som skjer vil være en milepæl. Faktisk, denne tirsdagen oppnådde Filippinene sin første seier i verdenscuppen takket være en minimal seier mot verten New Zealand (0-1).. Starten av kampen var komplisert som forventet, med lokalbefolkningen som dominerte, men ikke brøt, Filippinene visste hvordan de skulle vente på øyeblikket, som kom like før halvtimen: etter et frispark og en dårlig utvisning fra New Zealand, en Ballen ble plassert i hodet til Sarina Bolden, som åpnet scoringen og ikke klarte å demme opp for sine store følelser mens hun feiret prestasjonen (0-1, 24). Dette målet hadde åpenbart en utløsende effekt og genererte derfor maksimalt press fra lokalbefolkningen som måtte presse for å overvinne scoringen.

Til tross for 16 skudd på mål (sammenlignet med 4 for Filippinene), klarte ikke New Zealand å finne nettet. Jacqui Hand «scoret», men målet hennes ble nektet på grunn av en offside-skulder (68.). Noen minutter tidligere hadde Hand liten suksess og ballen hans fant stolpen (64.). Foran klarte Filippinene å holde på takket være bidraget fra målvakten deres, forfatteren av et viktig stopp på linjen hennes i tilleggstid av kampen mot Grace Jale (90+3). Etter deres nederlag mot Sveits i den første kampen (0-2), vender Filippinene tilbake til kappløpet for å kvalifisere seg til 16-delsfinalen i verdensmesterskapet i 2023.

Uten Ada Hegerber stagnerer Norge mot Sveits

Spesielt siden i den andre kampen i gruppe A måtte Sveits og Norge ta til takke med en poengfordeling (0-0) som strammet stillingene i gruppa. Til alles overraskelse deltok ikke Ada Hegerberg, selv om hun kom inn på banen, i kampen. Erstattet av Sophie Roman Haug før kampstart, ville Ballon d’Or 2018 lide av lysken ubehag ifølge landslagslegen. På banen ga kampen dømt av Stéphanie Frappart, som kom inn i turneringen, opphav til noen angrep. Haug hadde en sjanse i første omgang, men løp inn i keeperen i hennes vei. Etter pause klarte ikke de to lagene å avgjøre seg imellom etter garderoben, til tross for Norges tallrike sjanser. Mens alle lag i gruppen fortsatt kan kvalifisere seg til 16-delsfinalen, vil siste kampdag finne sted søndag kl. 9. Filippinene (3 poeng) møter Norge (1 poeng) mens vertslandet (3 poeng) utfordrer Sveits. , som leder gruppen med 4 enheter.