Home » Finland oppnår sin første verdenscupseier mot Tyskland

Finland oppnår sin første verdenscupseier mot Tyskland

by Edvard Munch

Kritisert skarpt av USA på fredag ​​for inntreden i verdensmesterskapet som de arrangerer sammen med Latvia, reagerte Finland, innehaver av OL og verdensmesterskap, dagen etter med å slå Tyskland (4-3).

Finnene åpnet scoringen gjennom Joel Armia (10.), spiss av Montreal Canadiens. Men motstanderen hans tok ledelsen takket være Marcel Noebels og Kai Wissmann. Sakari Manninen fikk vertene tilbake på sporet, og scoret en skuddveksling på mindre enn to minutter i andre omgang. Men bare sekunder fra buzzeren, utlignet Buffalo Sabres» John Peterka for Tyskland.

Sveits sluppet løs mot Slovenia

Til slutt var det Mikko Lehtonen som scoret vinnermålet for Finland, sju minutter etter kampslutt. USA, ved pause denne lørdagen, leder gruppe A, foran Danmark, som dominerte Ungarn (3-1) og som møter Frankrike søndag (15.20). The Blues har med suksess deltatt i verdenscupen, og slo Østerrike (2-1 ap).

I gruppe B, som spilles i Riga (Latvia), startet Sveits sin konkurranse sterkt og korrigerte Slovenia (7-0). Kasakhstan slo Norge på straffe (4-3) og latvierne, fredag ​​dominert av Canada, tapte igjen, denne gangen mot Slovakia (2-1). Sveits leder gruppen foran kanadierne og tsjekkerne, som ikke spilte lørdag.