Home » Fiskeoppdretter Kingfishs omsetning doblet | evmi

Fiskeoppdretter Kingfishs omsetning doblet | evmi

by Siv Jensen

I 2021 klarte Kingfish å doble omsetningen, fra 5 millioner euro i 2020 til 10,4 millioner euro i 2021. Den nederlandske oppdretteren tjente på den store etterspørselen etter Dutch yellowtail i Europa og USA og av utvidelsen av produksjonskapasiteten.

Vokst siden 2017 Kingfish Zealand i Kats, nær Zeeland Bridge, Dutch Yellowtail. Denne fisken er hjemmehørende i Sørishavet nær Australia. Det er en rovfisk, i slekt med makrell, og er et godt alternativ til tunfisk. Bærekraft er avgjørende for oppdretteren. For eksempel er Yellowtail Kingfish oppdrettet i renset vann fra Oosterschelde, fisken får økologisk mat og ingen antibiotika. Dyrkingen utføres på en bærekraftig måte med grønn energi.

Dobling av salget

Administrerende direktør Ohad Maiman er stolt av teamet sitt. I 2020 solgte selskapet 467 tonn hestmakrell, i 2021 doblet det seg til 902 tonn. Gjennomsnittlig salgspris økte også med 6,5 prosent til 11,5 euro per kilo. Den nederlandske Yellowtail selges nå i fjorten land. De største kjøperne inkluderer Whole Foods, Conad, Auchan og El Corte Inglés. I 2021 produserte selskapet 1.154 tonn hestmakrell.

Utvidelse av selskapet

Selskapets ekspansjon er på rett vei, ifølge Maiman. I Nederland ønsker han å øke årsproduksjonen fra 1500 til 3500 tonn i 2022. For tiden utvides gården ytterligere. Utvidelsen til USA går også bra. Kingfish fikk tillatelse til å bygge et nytt oppdrettsanlegg i Maine og land ble kjøpt. Byggingen starter så snart finansiering er innhentet. Målet er å bygge et oppdrettsanlegg i Maine som kan produsere til sammen 8500 tonn hestmakrell.

Fontene: Ekte fisk

You may also like

Leave a Comment