Home » Flyet lettet veldig fort. Hva skjedde på Riga flyplass på fredag?

Flyet lettet veldig fort. Hva skjedde på Riga flyplass på fredag?

by Russell Crowe

Illustrasjonsbilde.

Foto: Ieva Čīka / LETA

Representanter for Luftfartsverket (CAA) og Latvian Air Traffic Agency (LGS) bekreftet overfor LETA at et passasjerfly fra det norske flyselskapet «Norwegian» begynte å lande på flyplassen i Riga fredag, da det fortsatt var et kommersielt fly på rullebane

Historier

I Bigauņciems, stormen vasket bort likene av soldatene med en sterk flodbølge

20 timer

Cocktail

FOTO. Politiker Ramona Petraviča har unnet seg en erotisk fotoshoot på sidene til et herreblad.

1 dag

Nyheter

Barn, vitnet i retten: «Jeg har ikke lenger ikke bare en far, men også en mor.» Tragedien på våningshuset Jaunjelgava

9 timer

Les andre nyheter

CAA-talsmann Aivis Vincevs sa at CAA hadde mottatt en rapport fra LGS om at det var en hendelse som involverte et kommersielt jetfly som hadde fullført en avsporing av taksebanen og et Norwegian-fly som hadde landet.

Forretningsflyet er mindre, så hastigheten er også lavere. Det er mottatt et varsel om at avstanden mellom de to flyene er for kort, så passasjerflyet har økt høyden igjen og tatt en ny runde før landing.

ANDRE LES NÅ

LGS-representant Arnis Lapiņš sa til LETA at Norwegian-flyet som hadde fløyet fra Oslo hadde landet, men at det forrige flyet hadde ryddet rullebanen for sakte.

Han forklarte at i en slik situasjon ble ekspeditøren tvunget til å forlate flyet i den andre landingssirkelen, noe som ble gjort. Lapiņš understreket at dette er en standard handling i en slik situasjon, alt har blitt gjort i tide og ingenting har vært farlig.

Både Lapiņš og Vincevs understreket at situasjonen ikke var i nærheten av kollisjonen og at alt hadde skjedd i henhold til prosedyrer. LGS vil gjennomføre en intern undersøkelse i samsvar med prosedyren, og CAA vil også gjennomgå situasjonen.

RELATERTE INNLEGG

Passasjeren på flyet, som ønsket å være anonym, fortalte LETA at flyet hadde begynt å lande og at flyet hadde lettet veldig raskt da det nærmet seg rullebanen. Piloten har opplyst at flyet har blitt tvunget til å «snu igjen» og mer informasjon vil bli gitt. Etter noen minutter meldte piloten at passasjerene ikke trengte å bekymre seg fordi det var et annet fly på rullebanen, men nå har flyet tillatelse til å lande.

Selv om startmanøveren var veldig rask, viste passasjerer i nærheten ingen tegn til panikk, sa passasjeren.

Emner

You may also like