Home » Fotball Fotball. Verden 2022: etter Norge, budskapet om tyskernes menneskerettigheter

Fotball Fotball. Verden 2022: etter Norge, budskapet om tyskernes menneskerettigheter

by Russell Crowe


Det tyske fotballaget sendte en melding til fordel for menneskerettigheter torsdag for åpningskampen for verdensmesterskapet i 2022, som ble holdt i Qatar, et land som ble kritisert for sin behandling av migranter ansatt i bygging av stadioner.

I øyeblikket av s’aligner pour écouter les hymnes nationaux, les joueurs allemands er tenus côte à côte, chacun iført en t-skjorte noir floqué d’une grande lettre blanche: les våre lettres formaient les mots «MENNESKERETTIGHETER» (droits humains på engelsk).

Denne handlingen kommer kort tid etter den mye omtalte publiseringen av en artikkel i det britiske avisen The Guardian om at 6500 arbeidere har omkommet på byggeplassene til VM-stadionene siden konkurransen ble tildelt Qatar i 2010. .

«Verdier som vi forsvarer»

«Vi ønsket å gjøre det klart for publikum at vi ikke ignorerer dette,» sa midtbanespiller Leon Goretzka etter kampen. «Vi skriver tekstene på skjortene våre selv, vi har et stort publikum og vi kan bruke det enormt til å sende signaler til fordel for verdiene vi står for.» Qatar har blitt kritisert av menneskerettighetsorganisasjoner for sin behandling av arbeidsinnvandrere, med mange som kommer fra India eller det indiske subkontinentet.

Onsdag hadde det norske laget arrangert en lignende aksjon før kvalifiseringskampen i Gibraltar (3-0), iført trøyer før kampen som proklamerte: «Menneskerettigheter på og utenfor banen». Trener Staale Solbakken begrunnet initiativet med å si: «Det handler om å legge press på FIFA for å være enda mer direkte, enda mer fast overfor Qatar-myndighetene, som stiller dem. Sterkere krav.» Flere norske klubber har gått ut for VM-boikott etter avsløringer fra The Guardian.

Alle fotballnyheter

You may also like