Home » Frankrike ble kronet for tredje gang mot Norge

Frankrike ble kronet for tredje gang mot Norge

by Ashley Olsen

Etter en upåklagelig prestasjon, en demonstrasjon i semifinalen mot Sverige og en dominans mot Norge, som spilte nesten hjemme, i finalen, vant det franske kvinnelaget i håndball det tredje verdensmesterskapet i sin historie, denne søndagen 17. desember.

Publisert i :

3 minutter

Nesten 20 år etter sin første verdenstittel, vant det franske håndballlaget for kvinner den igjen denne søndagen 17. desember. På et rødkledd Herning-sted kledd i fargene til Danmark og nabolandet Norge dominerte de blå nordmennene for å sikre seg en tredje verdensmestertittel på rekorden. En XXL-prestasjon for å oppnå en upåklagelig turnering, etter å ha knust Sverige i semifinalen syv måneder før OL i Paris.

Doble europamestere og nåværende verdensmestere, skandinavene kunne denne gangen ikke knuse franskmennenes herlighetsdrømmer, slik de gjorde i finalen i EM 2020 (22-20), i verdensmesterskapet i 2021 (29-22). og i semifinalen i Euro-2022 (28-20). Dette franske laget i 2023, som ikke tapte en eneste kamp hele året, var urørlig.

Han kom imidlertid til Skandinavia for tre uker siden med det eneste uttalte målet om å måle fremgangen før den store utfordringen med å forsvare OL-tittelen i Paris neste år. Døtrene til Olivier Krumbholz ønsket også å åpne det offensive spillet, og feilet i fjorårets Euro Cup mot nordmennene, som hadde fremhevet et tradisjonelt svakt punkt hos de blå, som forlot Slovenia full av bitterhet.

Sako på stafetten

Et år senere har Ljubljanas tårer tørket opp og de har lagt en snor til buen. Pluss en tittel på samlingen din. De fortsetter å stole på et heftig og organisert forsvar, til tross for fraværet av sjefen deres i ti år, Béatrice Edwige, avskjediget for å gjøre plass for unge mennesker.

Dette våpenet endte opp med å slite ned Henny Reistads nordmenn (5/6) i løpet av en andre omgang som var mye mindre livlig enn den første (20-17 ved pause), der Frankrike holdt stand etter å ha kjent et comeback på nakken. oppmuntring fra Katrine Lunde og lagvenninnene hennes (26-25, 49.). Hun kunne også unngått kaldsvette på slutten av kampen hvis Alicia Toublanc hadde avsluttet kontringen sin på nettet og ikke på tverrliggeren seks minutter etter gang med en +5 ball (29-25).

«Bluene» virker enda mer effektive i motangrep, deres andre ti-års garanti. Som den som kaptein Estelle Nze Minko konkluderte, etter å ha snappet ballen selv, for å skape en første luke på slutten av første omgang (17-14, 24). Og de gikk videre gjennom plasserte angrep, som denne lærebokhandlingen for å flytte Chloé Valentini til venstre flanke (24-21, 37).

Grandveau som helt

Denne tredje tittelen er også en veldig homogen gruppe, der nesten alle spillerne ga sitt bidrag. Hadde Laura Glauser skinnet i mål i en uke? Søndag ble fakkelen plukket opp av Hatadou Sako (4 redninger på 16 skudd, inkludert straffe), som kom inn i andre omgang og avsluttet scoringen ved å avverge et skudd fra Skogrand to minutter før tid.

Sarah Bouktit (21) tok perfekt ansvaret i straffesparkkonkurransen (2/3), mens Léna Grandveau (5/6), ett år yngre, satte en strålende slutt på kampen. Utformet som en sentral forsvarsspiller erstattet Nantes-spilleren raskt Laura Flippes, som fikk en sleng i første omgang, på høyreback til tross for at hun er høyrebeint og derfor har en mindre skuddvinkel. Med den bekymringsløse holdningen til 20-årene, scoret Grandveau de fire siste målene for Bleues, før alle gikk på banen for å feire ved sluttsignalet.