Home » Frankrike: Titusenvis av mennesker demonstrerer mot politivold

Frankrike: Titusenvis av mennesker demonstrerer mot politivold

by Siv Jensen

PARIS: Fra stigende «afro-trap»-stjerne til fengsel: rapperen MHD ble lørdag dømt til 12 års fengsel ved Paris Court of Justice, der møtte opp med åtte medtiltalte for drapet på en ung mann i 2018, som en del av et oppgjør mellom rivaliserende gjenger.

Fem av hans medtiltalte ble også dømt til fengsel fra 10 til 18 år.

Tre andre menn ble frifunnet, idet retten vurderte at en av dem, Wissem E., ikke var på åstedet på gjerningstidspunktet, og at den for de to andre, Sabre B. og Moussa K., ikke hadde bevis. nok. å fordømme dem.

Aktoratet hadde begjært 18 års fengsel mot kunstneren, som egentlig heter Mohamed Sylla, 13 til 20 års fengsel mot seks andre tiltalte, og to frifinnelser.

Da dommen ble forkynt, brast flere kvinner i salen, pårørende til tiltalte, i gråt. MHD på sin side forble stoisk før han klemte en gråtende kvinne. Så tok de ham direkte til lageret.

Advokatene hans nektet å kommentere etter dommen.

«En intens høring, men en rettslig sannhet dukket opp til tross for taushetsloven,» reagerte Juliette Chapelle, advokat for offerets familie, Loïc K.

De domfelte har 10 dager på seg til å anke.

Lørdag morgen erklærte rapperen sin uskyld en siste gang, foran en fullsatt rettssal, før retten trakk seg tilbake for å diskutere.

Natt mellom 5. og 6. juli 2018 ble Loïc K., en 23 år gammel ung mann, bevisst overkjørt av en Mercedes i det 10. arrondissementet i Paris, deretter slått av et titalls menn og revet med kniver. Han døde, liggende i blodet, noen dusin minutter etter at angriperne hans dro.

Bilen ble funnet dagen etter, brent, på en parkeringsplass.

I sentrum av saken sto et oppgjør mellom unge mennesker fra byen Chaufourniers, med kallenavnet den røde byen, hvor de tiltalte kommer fra, og nabobyen Grange aux Belles, som ligger i 10. og 19. arrondissement.

Denne saken bremset klart karrieren til artisten, pioneren innen «afro-trap», en blanding av hiphop og afrikansk musikk, avslørt i 2015 takket være en video publisert på YouTube som gikk viralt, utgangspunktet for en meteorisk oppgang . .

Fra en pizzabud ble han på noen få måneder en anerkjent stjerne ikke bare i Frankrike, men også i utlandet, hvor han fanget oppmerksomheten til artister som Madonna og Drake.

En «suksesshistorie» suspendert ved arrestasjonen og plassering i forebyggende forvaring: han vil forbli fengslet i ett og et halvt år før han blir løslatt under rettslig tilsyn.

«Law of Silence» og «rykter»

I dossieret, rapperen, som malgré son succès continuait de frequenter la cité des Chaufourniers entre deux tournées, a été mis en cause par plusieurs túmoins qui ont affirmé qu’il était sur les lieux du crime, ce qu’il answere depuis le start.

Etterforskere slår også fast at den brente Mercedesen var hans eiendom, og en av videoene av åstedet, tatt fra en leilighet, viser en afrikansk mann med farget blondt hår og iført en Puma-treningsdrakt.

Men på den tiden hadde MHD peroksidhår og var en ambassadør for sportsklærmerket.

Fredag ​​krevde hans advokater, Elise Arfi og Antoine Vey, sin klients frifinnelse, det samme gjorde advokatene til de andre tiltalte foran dem.

Denne saken ble illustrert, gjennom hele etterforskningen og etter den tre uker lange rettssaken, av «taushetsloven» som tiltalte, men også tallrike vitner, ble utsatt for. Et stort antall av dem, selv om de var innkalt, møtte ikke i retten. En lov om taushet diktert av «frykt for represalier», ifølge flere personer.

I sine argumenter torsdag og fredag ​​angrep forsvarsadvokater måten undersøkelsene ble utført på, og kritiserte en sak «bygget på et rykte» og basert på «ikke overbevisende» elementer og manglende vitnesbyrd, ifølge dem, om objektivitet.

You may also like