Home » Frankrike vil frigjøre 150 millioner til IFAD

Frankrike vil frigjøre 150 millioner til IFAD

by Ashley Olsen

lFrankrike er i ferd med å slå rekord. Med 150 millioner dollar til Det internasjonale fondet for landbruksutvikling, ville Frankrike oppnå den høyeste donasjonen lovet av en regjering. Frankrikes president Emmanuel Macron. Han ga løftet denne lørdagen 23. september. Det franske statsoverhodet kom med denne kunngjøringen via video under Global Citizen-festivalen, organisert i New Yorks Central Park, hvor artister som Lauryn Hill og Red Hot Chili Peppers opptrådte lørdag kveld.

Denne festivalen har blitt feiret siden 2012 i anledning FNs generalforsamling, som samler ledere fra hele verden i New York. Festivalen tilbyr gratisbilletter til aktivister som forplikter seg til å handle, for eksempel ved å skrive til myndighetene deres for å be om større internasjonal utviklingshjelp.

Kamp mot fattigdom og for biologisk mangfold

Tusenvis av mennesker samlet seg i Manhattan Park lørdag ettermiddag, til tross for kulde og regn.

«Vi må kjempe sammen mot fattigdom, klimaendringer og for biologisk mangfold,» sa Macron. «Derfor ønsker vi også å spille vår rolle.» IFAD, med hovedkontor i Roma, er et FN-byrå som har som oppgave å bekjempe fattigdom og sult på landsbygda i utviklingsland.

Global Citizen ønsket den franske forpliktelsen velkommen i en pressemelding, og la til at «mye gjenstår å gjøre for å gi avgjørende støtte til millioner av småbønder rundt om i verden, som produserer 70% av maten i lavinntektsland.» og midler». . NGO kunngjorde også at Norge har forpliktet seg til å betale 90 millioner dollar til IFAD.

dmp

You may also like