Home » Freidenfelds/Diena kampsporttrener for å motta trestjerners pris for livstidsbidrag

Freidenfelds/Diena kampsporttrener for å motta trestjerners pris for livstidsbidrag

by Edvard Munch

Mandag bekreftet jurymøtet i «Three Star Awards 2021» at den langsiktige kampsporttreneren Freidenfelds vil motta prisen i «Lifetime Investment in Sport»-nominasjonen.

Uttalelsen sa at Freidenfeld hadde viet hele sitt liv til utviklingen av kampsporten. Han er en flerfoldig latvisk mester og brytingmester.

Etter uteksaminering fra Latvian State Institute of Physical Culture (LVFKI), jobbet han ved LVFKI som professor ved Institutt for vektløfting. Fra 1980 begynte han å jobbe som trener i idrettsforeningen «Vārpa», deretter ble han hovedtrener for det latviske landslaget, og forberedte mange brytere og brytere av høy klasse.

Blant studentene hans er Igor Samushonok, en to ganger juniormester i USSR i 1988 og 1989 som vant førsteplass ved verdensmesterskapet for juniorer i 1990, førsteplass junior ved EM i 1992 og andreplass ved EM for voksne. av 1999.

Han vant 11. plass ved OL i Sydney i 2000.

Laura Skujiņa, en bronsemedaljevinner ved verdens- og EM i 2014, er også blant utøverne hun trener. I 2004 vant bryteren også førsteplass ved europamesterskapet for kadetter, i 2005 – førsteplass for ungdom, i 2005 – femteplass ved verdensmesterskapet for ungdom.

Armands Zvirbulis ble utropt til junior-europamester i 2007, men i 2014 tok han en femteplass i verdensmesterskapet, som også var signalet på veien mot London-OL, hvor han tok en niendeplass.

Det fremheves at treneren har gitt et betydelig bidrag til utviklingen av sporten. I 1995 grunnla Freidenfelds foreningen «V. Freidenfeld Latvian Freestyle Sports Club-Boarding School» i Riga, Hipokrāta Street 25, som treneren inviterte unge idrettsutøvere fra hele Latvia til. Sportsklubben ble raskt den ledende bryteorganisasjonen i Latvia og oppnådde gode resultater over hele verden.

Med treneren som investerte sine personlige midler, ble et nytt idrettsinternat med 13 rom, en spisesal, en badstue og et moderne kampsportrom bygget og satt i drift 20. august 2018.

Mange klubbutøvere har representert Latvia ved europa- og verdensmesterskap, og alle internatstudenter har fått høyere utdanning.

Idrettsklubben arrangerer jevnlig en internasjonal turnering for juniorer fra International Federation of Martial Arts (UWW) i Riga, som er den eneste i Latvia som er inkludert i UWW-konkurransekalenderen og deltar på utøvere fra alle kontinenter.

Freidenfeld mottok et takkebrev fra Saeima i 2012 for hennes harde arbeid, besluttsomhet og personlige holdning for å sikre det latviske olympiske lagets deltakelse i London-lekene og bringe navnet Latvia til verden, men i 2018) Anbefalingsbrev.

Freidenfelds ble tildelt førstegradsgullmedaljen til Korset for anerkjennelse for sitt betydelige bidrag til Latvia i 2013, men i 2019 ble han utnevnt til Ridder av Trestjerneordenen for spesielle fortjenester til fordel for staten Latvia.

«Freidenfelds er et godt eksempel for idrettsmiljøet og et inspirerende eksempel for alle. Trenerens besluttsomhet, harde arbeid og konstante fokus på utviklingen av sporten hans har resultert i store prestasjoner: hans elever er blant de beste i verden, president i juryen Sandis Riekstins.

I år ble fire kandidater nominert til nominasjonen «Lifetime Investment in Sport».

Det er rapportert at jurymøtet til «Three Star Awards 2021» også godkjente resultatet av folkeavstemningen i 11 nominasjoner.

Som tidligere annonsert avgjøres vinnerne av de 11 nominasjonene gjennom en folkeavstemning, som representerer 50 % av det endelige resultatet. De resterende 50 % mener eksperter: idrettsutøvere (25 %) og sportsjournalister (25 %).

Stemmene er samlet inn og de endelige resultatene har blitt presentert med vinnerne av 11 nominasjoner og har blitt plassert utelukkende under tilsyn og varetekt av jurysjefen til «Three Star Awards 2021»-juryen.

I den høytidelige utdelingen av «Three Star Awards 2021» den 8. januar 2022 kl. 20.50, på TV-nettverket TV3 uten de 11 nominasjonene som allerede er nevnt og prisen «Bidrag for livet til sport», prisen presentert i «Idrettslærer»-kandidatur fastsatt av Kunnskapsdepartementet vil også bli premiert.

You may also like

Leave a Comment