Home » G7-ledere «forente» seg i sine sanksjoner mot Russland

G7-ledere «forente» seg i sine sanksjoner mot Russland

by Siv Jensen

Russisk oljepristak treffer mål, sier US Treasury Report

Taket som er pålagt prisen på russisk olje av EU, G7 og Australia har «nå dine mål»ifølge en rapport utgitt torsdag 18. mai av det amerikanske finansdepartementet, et av hovedtemaene for G7-møtet som begynner fredag ​​19. mai i Japan. «Til tross for innledende markedsskepsis (…), har markedsdeltakere og geopolitiske analytikere nå erkjent at pristaket oppnår begge målene»redusere Russlands inntekter og samtidig opprettholde stabiliteten i det globale energimarkedet, sa finansdepartementet i rapporten.

Spørsmålet, og mer generelt spørsmålet om sanksjonene som er pålagt Russland, vil være på bordet på møtet mellom lederne for G7-landene (Canada, Frankrike, USA, Tyskland, Italia, Japan, Storbritannia), som åpner fredag ​​i Hiroshima, Japan. Russlands inntekter fra oljesalg falt 40 % i første kvartal, sammenlignet med første kvartal 2022, sa finansdepartementet, med henvisning til tall utgitt av Russlands finansdepartement.

«Russisk eksport fortsatte å flyte, og bidro til stabiliteten i verdens oljemarked»OG «prisen på russisk olje har falt betydelig, noe som har fått Kremls inntekter til å falle»detaljer denne rapporten. «Før krigen utgjorde oljeinntektene 30-35 % av Russlands totale budsjett»imot «bare 23%i 2023 av det russiske budsjettet, detaljer om statskassen. Det har imidlertid Russland «eksporterte omtrent 5-10 % mer råolje i april 2023 sammenlignet med mars 2022».

You may also like