Home » Geneviève Rebattet, et ekstraordinært liv som bordtennisspiller

Geneviève Rebattet, et ekstraordinært liv som bordtennisspiller

by Edvard Munch

Geneviève Rebattet foran, til venstre, på andre trinn på pallen i Aarhus (Danmark) under EM i veteraner i 2001

Geneviève Rebattet ble født 3. desember 1918, og forlot oss 9. august i en alder av 104 år, og etterlot seg et ekstraordinært liv som bordtennisspiller, noe hennes karriere fra hun var 33 til 88 år bevis på. Hyllest til denne damen som skal ha markert de som kjente henne.

Genevieve Rebattet Ping begynte sent, i en alder av 33 år, i 1951, i selskapets klubb AS Banque de France. En klubb som han vil være trofast til hele livet i bordtennis, helt til han kommer tilbake for å fokusere utelukkende på bedriftskonkurranser. Deretter gjorde han storhetstid for klubbene til Vitry og deretter JS Alfort fra 1989 til 2008, i en alder av 90.

Hennes 55 år lange reise med spennende konkurranser har ikke latt de som har møtt eller møtt henne likegyldig. Utholdende, vinnende, men alltid rettferdig, humoristisk kallenavnet «fryktelig krokodille» av partnerne hennes, Han sluttet aldri å vise vilje og innsats like disiplin i å heve seg i livet som ved bordet.

Geneviève var ikke fornøyd med å duplisere gratis og bedriftskonkurranser, men var også frivillig i hjertet, siden hun hadde vært medlem av bedriftens regionale kommisjon (bedriftssport) under presidentskapet til Nello Decroix og ansvarlig for kvinner (av kvinnenes åpning, individuell av kvinner og utfordringen til Banque de France) i mer enn 20 år, frem til år 2000.

Det ville være nytteløst å nevne alle prestasjonene hennes og trofeene hennes, siden de er mange, men det er verdt å huske hennes tallrike medaljer som ble oppnådd ved europa- og verdensmesterskapet for veteraner i singel og double, med hennes alter ego Jeanne Delay:

  • Continental / Champion of Europe 80 i 1999 i Göteborg (Sverige), toer i Aarhus (Danmark) i 2001 og 2005 i Bratislava (Slovakia)
  • Ved verdensmesterskapet i veteraner / I damedouble: 80 år gammel verdensmester med Jeanne DELAY i Vancouver (Canada) i 2000, bronsemedaljevinner i Lillehammer (Norge) i 1996 og i Lucerne i 2002. Enkelt sagt: sølvmedaljer 80 år i Vancouver (Canada) i 2000, i Luzerne (Sveits) i 2002, bronsemedaljer 85 år i 2004 i Yokohama (Japan)

Selvfølgelig ville det ta for lang tid å liste opp titlene som ble vunnet i de regionale og nasjonale bedriftsmesterskapene. La oss imidlertid nevne, med fare for å være ufullstendige, i individuelle veteraner en eller flere dessverre ikke refererte titler, sølv i bedriftsstatsborgerne i 1980 i Niort og i 1984, bronse i double med sin faste klubbpartner Josette Poggi, gjenganger. i 1981 i Laval og tittelen i 1983 i Saint-Dié.

Husk at Geneviève spilte lenge på kvinnenes nasjonalt nivå med favorittklubben sin, AS Banque de France, i selskap med Van Robbays (15), Josette Poggi (20), Mireille Camon, Carole Sonnet (ex BELE – 15) , Cristina Maradeix (tjue).

Takk for eksempelet og som han sa mange ganger for å muntre seg opp, uten tvil med et snev av ugagn mot racketen hans: «Gå en liten ting»

Det franske bordtennisforbundet sender sine kondolanser til hans familie og kjære.

Dine venner fra Banque de France bordtennis – Perpignan 1986

Takk: Patrick Plessis

You may also like