Home » Global. Sveits unngår den norske fellen

Global. Sveits unngår den norske fellen

by Edvard Munch

Det sveitsiske laget fortsatte med sin andre suksess ved verdensmesterskapet i Riga. Patrick Fischers lag dominerte begrenset Norge 3-0.

Det var en tid, for ikke lenge siden, da Sveits ikke var stolt av visse nasjoner. Norge tilhørte denne gruppen. Den dag i dag går ikke teamet til Patrick Fischer lenger i denne typen feller. Men jeg måtte likevel være ydmyk og seriøs på søndag.

Mot nordmennene vaklet aldri sveitserne i en lite spennende kamp. I minutt 9 var det Dario Simion som visste hvordan han skulle blokkere situasjonen med et godt skudd. Så, med 32 sekunder igjen av første omgang, doblet Andrea Glauser fordelen til Patrick Fischers spillere. Perfekt servert av Miranda, satte LHC-forsvareren inn pucken i øvre hjørne.

Denne suksessen for fribourgerne tillot sveitserne å roe seg litt etter at et Janis Moser-mål ble avvist på grunn av en hindring av Andres Ambühl på den skandinaviske keeperen minutter tidligere. Men det ble stående uten resultat før Nino Niederreiters suksess med 2’14» for å gå i tomt bur.

solid bokssett

Lørdag mot slovenerne hadde spillerne i rød skjorte med hvitt kryss forhandlet seg til sin tredje debut ganske dårlig. Det var bedre mot Viking, men midtbanen var fortsatt veldig dårlig.

Tanner Richard & Cie, som ble straffet for ofte, måtte spille shorthanded i flere minutter. De måtte til og med kjempe med to menn færre på isen i tretti sekunder. Dette litt vanskeligere øyeblikket ga i det minste Robert Mayer litt arbeid, kalt bare én gang i løpet av de første 25 minuttene av spillet.

I den positive spalten opprettholdt Sveits sin uovervinnelighet. Forfatter av en shutout på lørdag ved starten, Leonardo Genoni så Mayer imitere ham på søndag. Mer enn Zugois, måtte Genevan møte flere «varme» situasjoner. Heldigvis tålte det sveitsiske box-play sjokket, men her venter vi igjen på tøffere motstand før vi viser frem.

Neste møte for det sveitsiske laget finner sted tirsdag kveld (19:20) med en duell mot Kasakhstan. På syv kamper mot den tidligere sovjetrepublikken er Sveits rekord fire seire for tre tap. I fjor i Helsinki vant helvetianerne knepent 3-2. I 2016 i Moskva led de et forferdelig 3-2-tap på straffer.