Home » Google Home, YouTube integreres med Volvo Cars – TechCrunch

Google Home, YouTube integreres med Volvo Cars – TechCrunch

by Henrik Ibsen

Google introduserte en rekke nye måter å holde Android-enhetene dine tilkoblet på CES 2022 på onsdag, og det inkluderer biler.

Etter hvert som flere kjøretøy blir elektriske og bilprodusenter når ut til programvareutviklere, kan du forvente å se flere spill som tar sikte på å gjøre biler om til tilkoblede enheter.

Ta Volvo Cars, for eksempel. Bilprodusenten og Google kunngjorde på CES 2022 nytt innhold og tjenester som kommer til fremtidige Volvo-kjøretøyer, inkludert muligheten til å laste ned og bruke YouTube-appen gjennom Google Play Store og muligheten til å kommunisere med Google Home-økosystemet.

Nye Volvo-bilmodeller er utstyrt med et Android Automotive-operativsystem og integrerer stemmeaktivert Google Assistant, Google Play Store, Google Maps og andre Google-tjenester i infotainmentsystemet. Men YouTube og Google Home-økosystemet var ikke en del av dette systemet før nå.

I løpet av de kommende månedene vil Google Home-økosystemet komme til Volvo-kjøretøyer i løpet av de kommende månedene. Dette skal tillate bileiere å slå bilen av og på, sjekke temperaturen og få informasjon som batterilevetid ved å sende talekommandoer til Google Assistant-aktiverte hjemme- og mobilenheter. Når kundene har koblet Volvo-bilen sin til Google-kontoen sin, kan de også snakke direkte med Google i bilen.

Denne funksjonen vil være tilgjengelig i amerikanske og europeiske markeder som Sverige, Norge, Tyskland, Italia, Frankrike og Spania, og mer kommer snart, ifølge Google.

YouTube-appen vil være den første videoplattformen som introduseres og vil være tilgjengelig for nedlasting på Volvo-biler på Google Play. Dette er begynnelsen på å aktivere streaming av video i biler.

«Å la våre kunder se videoer mens de laster eller venter på å hente barna sine på skolen er en del av løftet vårt om å gjøre livet deres bedre og morsommere,» sa Volvo Cars produktsjef Henrik Green i en pressemelding. «Med YouTube og andre store strømmetjenester på vei, kan kundene våre nyte ladepausen i stedet for å se det som bare et irritasjonsmoment, noe som gjør det litt enklere å eie en elbil.»

Denne typen videostrømming krever mer prosessorkraft, og det er her Qualcomm kommer inn.

Volvo har også annonsert at de bruker Qualcomm Snapdragon Digital Cockpit-plattform for å ta det Google Android Automotive-baserte infotainmentsystemet til «neste nivå».

Partnerskapet med Qualcomm er en del av et bredere initiativ fra Volvo for å tilby flere digitale tjenester og underholde passasjerer. Det er også betimelig for Volvo når den forbereder introduksjonen Ride Pilot, dens nye «uovervåkede» autonome kjørefunksjon som bør sette i gang Volvos neste elektriske SUV på motorveier, og la sjåførene være helt håndfrie for alle de andre aktivitetene de heller vil gjøre enn å sitte bak rattet.

Google stopper ikke ved Volvo. I desember, teknologigiganten avduket sin digitale bilnøkkel, som lar brukere låse, låse opp og til og med starte kompatible 2020, 2021 og 2022 BMW-biler via utvalgte Google Pixel- og Samsung Galaxy-telefoner. Onsdag sa Google at brukere senere i år vil kunne bruke den ultra-bredbånds digitale bilnøkkelen til å låse opp kjøretøyet uten å ta telefonen opp av lommen, samt dele nøkkelen med andre. Funksjonen vil være tilgjengelig i ulike markeder i Europa, Asia, Nord-Amerika og deler av Afrika, samt i Russland, New Zealand og Australia.

You may also like

Leave a Comment