Home » Greta Thunberg siktet for lovbrudd på grunn av protesten i London

Greta Thunberg siktet for lovbrudd på grunn av protesten i London

by Ashley Olsen

LONDON – Miljøverneren Greta Thunberg er siktet for lovbrudd etter å ha blitt arrestert under en protest mot en olje- og gassindustrikonferanse i London.

Metropolitan Police sa onsdag at den 20 år gamle svenske aktivisten var en av 26 personer som ble siktet etter at demonstranter samlet seg utenfor det luksuriøse InterContinental Hotel under Energy Intelligence Forum. Thunberg var blant dusinvis av demonstranter som forsøkte å blokkere tilgangen til hotellet tirsdag.

Jenta ble arrestert og ført til politistasjonen før hun ble løslatt over natten, opplyser politiet.

Hun ble siktet for brudd på en paragraf i lov om offentlig orden, som tillater politiet å sette grenser for offentlige sammenkomster. Han ble løslatt mot kausjon frem til en høring 15. november ved Westminster Magistrates» Court i London. De andre siktede demonstrantene ble også løslatt mot kausjon.

Den tre dager lange konferansen, som varer til torsdag, vil inneholde foredragsholdere inkludert topplederne i Shell, Saudi-Arabias Aramco og Norges Equinor, samt Storbritannias energisikkerhetsminister.

Demonstranter anklager fossile brenselselskaper for bevisst å bremse den globale energiovergangen til fornybar for å tjene mer. De motsetter seg også den britiske regjeringens nylige godkjenning av oljeboring i Nordsjøen, utenfor kysten av Skottland.

Thunberg inspirerte en internasjonal ungdomsbevegelse som krevde større innsats for å bekjempe klimaendringer etter å ha organisert ukentlige protester utenfor det svenske parlamentet med start i 2018. Hun ble nylig bøtelagt av en svensk domstol for å ha vært ulydig mot politiet under en miljøprotest i Sverige.

You may also like