Home » Håndballlandskamp Alec Smit bevisst til topps | 1 Limburg

Håndballlandskamp Alec Smit bevisst til topps | 1 Limburg

by Russell Crowe

Som håndballspiller visste Alec Smit helt fra starten av hva han ønsket: å spille håndball i utlandet og etter hvert bli fast inventar i Orange.

Begge målene er nådd i stor grad. Siden 2020 har Munstergeleen-spilleren spilt i den danske toppdivisjonen i Sønderjyske.

Fast verdi i oransje
I en alder av femten år debuterte han med Sittardia. Cornerspilleren ble raskt overført til Lions. Deretter gikk fremgangen hans raskt, noe som resulterte i hans internasjonale debut mot Korea 21. desember 2016.

I dag er 22 år gamle Smit, sammen med Luc Steins og Kay Smits, en av bærebjelkene på det nederlandske landslaget under landstrener Erlingur Richardsson.

Gjensidige Golden League Cup
Smit skal spille treningsturnering i Norge neste uke som forberedelse til EM 2022. Laget skal konkurrere mot topplandene Danmark og Norge. Gjensidige Cup Golden League finner sted i Trondheim. I tillegg til Norge og Danmark deltar også Frankrike i turneringen.

Kvalifisert til EM
I mai kvalifiserte det nederlandske håndballaget seg til EM for andre gang i historien. Herrene oppnådde flere gode resultater i kvalifiseringsserien, blant annet seier to ganger mot Polen og uavgjort mot Slovenia. Med det ble andreplassen i gruppa oppnådd og direkteplassering til sluttfasen ble forsert.

Ungarn og Slovakia
EM arrangeres fra 13. til 30. januar 2022 i vertslandene Ungarn og Slovakia. Herrene i Orange er klassifisert i gruppe B i EM med Portugal, Ungarn og Island. Den islandske treneren Erlingur Richardssons lag spiller hver gruppespillkamp i Budapest.

You may also like