Home » Håndtere «energikjeler»

Håndtere «energikjeler»

by Roald Amundsen

Med hetebølger på vei oppover, kan sosiale utleiere ikke lenger ignorere spørsmålet om sommerkomfort når de gjennomfører termiske renoveringskampanjer.

I motsetning til kulden om vinteren, var overdreven varme om sommeren hjemme bare en sekundær bekymring. Men etter hvert som klagene fra beboerne øker, blir termisk usikkerhet om sommeren gradvis en bekymring for huseiere., understreker Véronique Velez, leder for Innovation and Foresight-avdelingen i prosjektledelsesavdelingen til Social Union for Habitat (USH). Og fenomenet «energikjeler» har blitt alarmerende nok til at Abbé Pierre-stiftelsen dedikerte en rapport(1) til det i juni i fjor.

For å støtte sosiale utleiere har USH og Cerema utviklet et verktøy for å evaluere og forutsi nivået av termisk komfort om sommeren (RITE), basert på klimaprognoser for i dag, 2050 og 2080. «Ved hjelp av en rullegardinmeny som viser plasseringen, typologien til Bolig, eksponering, noen tekniske egenskaper og innbyggernes livsstil, RITE gir en indikator i grader/time med sommerubehag »,[…]

You may also like