Home » Henry som sjef, Dufour for sjenert… Suksessene og fiaskoene til Blues uavgjort

Henry som sjef, Dufour for sjenert… Suksessene og fiaskoene til Blues uavgjort

by Edvard Munch

Amandine Henry var suveren på midtbanen, Julie Dufour for sjenert. Gepa / Panorama

TOPP/FLOPPER – Absolutt dominans, en rolig kveld i forsvar men også Dufour for sjenert… Finn opp- og nedturene etter kampen mellom Frankrike og Norge (0-0).

TOPP

udelt herredømme

Hvis Blues ikke har funnet feilen, kan åpenbart ikke alt være bortkastet. Nordmennene, begrenset men samlet, satte dem aldri i vanskeligheter og beleiret motstandermålet: 22 skudd til 5, 66 % ballbesittelse, 7 cornere til 3 og fremfor alt 3 mål til 0. Kort sagt var animasjonen Totalt. Det var tilfredsstillende og midtbanespilleren dikterte loven sin gjennom hele kampen.

Stille natt for forsvaret

Godt hjulpet av den generelle dominansen til lagkameratene hennes, hadde ikke Constance Picaud muligheten til å skille seg ut og fant kanskje til og med mye tid i området hennes. Det eneste spennende var en brå exit og en heldigvis misset heading fra Maren Mjelde. Mbock-Renard-hengslet var betryggende ved å ikke gi plass til den gjennomsiktige Sophie Roman Haug.

Henry, en sjefprestasjon

Amandine Henry er 34 år gammel, men midtbanespilleren viste likevel sin klasse gjennom de 90 minuttene, godt støttet av Grace Geyoro og Sandie Toletti. Alltid med samme tekniske presisjon kunne Angel City-spilleren ha gitt laget sitt seier med to kraftige skudd, de første 25 meterne fra målet erobret i to omganger av Mikalsen, motstanderens keeper, og så finne det øverste hjørnet (85º). Det er vanskelig å ikke tenke på fraværet hans under siste VM på grunn av skade…

feil

Første stikk for Blues

Utsiktene var perfekte inntil da: etter tre seire på tre Nations League-kamper klarte ikke Blues å vinne. Siden deres eliminering i VM-kvartfinalen har banen vært perfekt: seire mot Portugal (2-0), Østerrike (1-0) og Norge forrige uke (2-1). Ingenting er uoverkommelig siden de fortsatt er godt plassert (1., 10 poeng) og en seier mot Østerrike 1. desember vil garantere dem en plass i Final 4 (21. til 28. februar 2024).

Sommer uten suksess

Hervé Renard hadde gjort det klart før kampen: Bleues manglende suksess foran mål hadde vært en grunn til bekymring siden starten av Nations League. Selv i fraværet av Marie Antoinette Katoto, som gjenopptok med PSG 17. september, burde Blues-angrepet vist mer ro og suksess. Flere ganger i en god situasjon klarte ikke Eugénie Le Sommer å utnytte lagets gode faser ved å finne tverrliggeren (87.) på slutten av kampen.

Dufour går glipp av en mulighet

Konsolidert etter prestasjoner på høyt nivå med Paris FC, strålte ikke Julie Dufour, plassert på venstrekanten, noen dager etter sin gode prestasjon i Oslo (Norge) fredag ​​i første omgang. Den 22 år gamle nordlendingen tok flere dårlige tekniske avgjørelser nær overflaten. Hun var også for sjenert foran mål. Kadidiatou Diani kom inn i hans sted og var mer blodig med ballen i løpet av den halvtimen han var på banen.