Home » Hergebruikte 17e-eeuwse palen vernield: «Det er schaamteloos en respectloos»

Hergebruikte 17e-eeuwse palen vernield: «Det er schaamteloos en respectloos»

by Siv Jensen

Edwin ter Velde konsentrerte seg om sine og ikke gitt, de 17e-eeuwse palen for the ingang of their company aan the Markermeer in Hoorn are afgebrand. Han er svært for sirkulærøkonomien og finner den rette delen av palen, mer enn 400 år gammel er uten gode grunner. «Det er aldri noe med sirkulærøkonomien.»

«Het voelt als een mes in je rug», forteller Ter Velde. Med selskapets Clean2Anywhere er han spesielt for holdbarhet og andre sosiale temaer. Bedriften gjør for eksempel schepen van avfallsplast. «Jeg prøver bare å se hvordan du har en respektfull måte med materialene som kan gå», sier Ter Velde.

«Een paar van die klootzakken har hier achteloos een kampvuurtje gemaakt tegen houten palen», forteller han over wat hij vanmiddag aantrof. «Det er schaamteloos i respektloos.» Det betyr mye for Ter Velde, noe som betyr noe for historikken, noe som er merkevare i henhold til dem som ikke er overbevist.

Westfriese Omringdijk

De palen hebben gediend as versteviging van de Westfriese Omringdijk. «Laat 16e eeuw begynner 17e eeuw ble landet rundt Zuiderzee beskyttet med en dijk», fortalte Te Velde. «Der ble mye energi og oppmerksomhet best mulig. Alle former for overstrømming var i tiden.» Det begynner å bli brukt, men senere ble det overbelastet til grenenhout ut Noorwegen. Det er også hvor denne palen vandaan kommer.

Toen den stadsstranden ble lagt ut er palen ut av dijk fjernet og bekjent av stadsarkeologen. En van hen tidlig aan Ter Velde of hij er kanskje noe mee kon. In dat kon hij. «Wij bygge også 17e-eeuwse schepen na, så det ville historisk helt leuk er», forteller han. Det var så mange palen som smederijen er bygget opp og ble behandlet i en del av informasjonssenteret. Denne palen ble vist for inngangen, som for eksempel at de tidligere også har tjent.

«Dette ideen er noe som ødelegger hvor mange historier bak sit», Ter Velde kan ikke forstå. Aangifte gaat hij ikke gjøre. «De politie har alt så trykk og jeg får de palen er ikke meg tilbake.»

Ter Velde er nå enda buos, men det går morgen med god moed til sin misjon. Han vil gjøre mennesker bevisst på materialene om han og vil at mennesker har mer respekt for omgåelsen. På en veiledning på plassen, blir besøkende noe tydelig. «Met de verhalen erbij får materialet en enorm verdi», avgjørelse Ter Velde.

You may also like

Leave a Comment