Home » Historisk seier for Filippinene mot New Zealand

Historisk seier for Filippinene mot New Zealand

by Roald Amundsen

• Norge, uten Hegerberg, uavgjort mot Sveits

Norge, uten Ballon d’Or 2018 Ada Hegerberg på grunn av lyskeproblem, stagnerte tirsdag mot Sveits (0-0) på andre dag i gruppe A og ligger sist med dette første poenget vunnet i VM 2023.

Med denne uavgjort mot sveitserne, som nå bare trenger ett poeng for å kvalifisere seg, er verdensmesterne fra 1995, slått 1-0 av New Zealanderne i sitt første møte, fortsatt på feil fot i denne konkurransen. Etter Filippinens forrige seier mot New Zealand (1-0) ligger nordmennene sist i gruppe A, med ett poeng. Det er avgjørende at de vinner mot Filippinene på søndag for å ha noe håp om å komme forbi første runde.

• Filippinernes første verdenscupseier opprører New Zealand

Filippinene tok sin første verdenscupseier ved å slå New Zealand (1-0), opprørt hjemme i Wellington, i det andre møtet mellom de to nasjonene i gruppe A i verdenscupen for kvinner.

klokken 24min I minuttet headet Sarina Bolden mellom tre rivaler, det første målet for landet hennes i historien til et verdensmesterskap, der Filippinene debuterte i konkurransen. 2023-utgaven samorganisert i Australia og New Zealand.

New Zealanderne dominerte kampen, men Jacqui Hand så skuddet hennes treffe stolpen i det 64. minutt.min minutt ble hodemålet hennes nektet fire minutter senere av en offside på grensen av Hannah Wilkinson.

Den filippinske målvakten Olivia McDaniel reddet hennes på stoppetid med et blankt skudd fra Grace Jale. Etter seier over Norge (1-0) kunne ikke New Zealand bekrefte seg mot laget som ble ansett som det svakeste i gruppen.

Football Ferns har blitt slått ut av gruppespillet i alle fem VM-opptredener så langt. Beseiret av Sveits (2-0), henter Filippinene seg før de møter Norge søndag.

• Colombia triumferer over Sør-Korea

Colombia vant lett i verden mot Sør-Korea (2-0), spesielt takket være nugget Linda Caicedo, en seier som setter hennes nivå med Tyskland i toppen av gruppe H.

I en uslåelig atmosfære på Sydney fotballstadion, takket være støyen fra de colombianske fansen, åpnet de scoringen med en straffe, omsatt av midtbanespiller Catalina Usme (30).min), som scoret i april mot Frankrike i en vennskapskamp.

Klumpen til Real Madrid Linda Caicedo, 18, som spiller sitt tredje verdenscup denne sesongen (U20 og U17 verdensmesterskap) i tillegg til Copa América, doblet innsatsen med et skudd fra venstre side, godt hjulpet av en feil fra målvaktens hånd. Sør-Korea (39.). Colombianerne vil møte tyskerestore favoritter, på søndag under den andre dagen i gruppe H.