Home » Hvor skal du begynne når du bor i kongeriket Danmark?

Hvor skal du begynne når du bor i kongeriket Danmark?

by Ashley Olsen

Innbyggere i europeiske land kan komme til Danmark og oppholde seg i landet i inntil 3 måneder. Har tenkt å bosette seg i Danmark for mer enn 3 du må søke Statsforvaltningen for en periode på tre måneder ER Registreringsbevis (engelsk – EU Registration Certificate, dansk – Registreringsbevis). Hvis du kom til Danmark for å søke arbeid, må du registrere deg innen 6 måneder fra den første dagen du ankommer landet.

Du kan be om hjelp med papirarbeid i Danmark i denne lenken

Søk om skattekort og skattebetaleridentifikasjonsnummer (CPR)

Hvis du kommer til Danmark på jobb, må du først skaffe deg skattekort og CPR-nummer. Du kan søke om dansk skattekode og skattekort mindre enn 60 kalenderdager før første virkedag.
Kopier av dokumentene du trenger for å fullføre søknaden:

• Signerte arbeidskontrakter
• Pass eller DNI (begge sider). Hvis du har vært i Danmark før, er det bare å oppgi CPR-nummeret ditt
• Vigselsattest (hvis gift).

SØK OM SKATTEKORT

Har du skattebetalernummer fra før, må du fortsatt søke om skattekort. Ellers, uten aktivt skattekort, trekkes 55 % av lønnen din i lønnen når arbeidsgiveren melder inn lønnen din.

Når du mottar skatteidentifikasjonsnummeret ditt, sørg for å gi det til arbeidsgiveren din så snart som mulig.

Planlegger du å bo i Danmark i mer enn 3 måneder?

Deretter, uten å vente på at terminen utløper, må du ta vare på registreringsbeviset. Det utstedes til alle borgere i Republikken Litauen som kan rettferdiggjøre behovet for å bli i landet. Årsaken til oppholdet i landet oppstår dersom noen av følgende 5 betingelser er oppfylt:

 1. Etter ansettelse og mot fremvisning av kontrakt som bekrefter det.
 2. Ved å gå inn på et dansk universitet eller høyskole og sende inn en kontrakt som bekrefter dette.
 3. Ha tilstrekkelige midler på bankkontoen (beløp ikke mindre enn tilsvarende 10 000 EUR) og fremvis en kontoutskrift som beviser det.
 4. Ankommer et familiemedlem som allerede er bosatt i Danmark og har et gyldig EU-registreringsbevis.
 5. Start din egen virksomhet her og registrer et selskap i ditt eget navn.

Hvordan få et EU-registreringsbevis?

Det danske agenturet for internasjonal rekruttering og integrering (SIRI) gir oppholds- og arbeidstillatelser i Danmark. Du kan søke på et av SIRI-kontorene i København, Odense, Aarhus, Aalborg eller Aabenra:

• SIRI København adresse Carl Jacobsens Vej 39 2500 Valby Google Kart
SIRI Odense adresse Dannebrogsgade 3.1 5000 Odense Google Kart
SIRI Aalborg adresse Rantzausgade 4, 1 9000 Aalborg Google Kart
SIRI Aarhus adresse Åboulevarden 31, 1 8000 Aarhus C Google Kart
SIRI Abenraa adresse Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Google Kart
Bor du på Bornholm kan du søke Rønne-politiet.

Det er nødvendig å ha:

 1. Pass eller identitetsdokument (førerkort er ikke et gyldig dokument i dette tilfellet)
 2. Et passbilde
 3. Fullført søknadsskjema for EU-registreringsdokument (OD1).
 4. En arbeidskontrakt eller studiekontrakt med et universitet/høgskole, eller en kontoutskrift som bekrefter tilstrekkelige økonomiske ressurser (beløp ikke mindre enn tilsvarende EUR 10 000). VIKTIG! Arbeidskontrakt kan ikke utstedes mer enn 30 dager i forveien. Dersom arbeidsavtalen er eldre, skal arbeidsgiver fylle ut vedlegg A på OD1-skjema.
 5. Ekteskapsattest hvis du er gift (hvis den andre parten kommer til landet sammen)
 6. Fødselsattester til barna hvis du har barn (dersom barna kommer til landet sammen)
 7. 3 siste lønnsslipper dersom du har jobbet lenge i landet

I de fleste tilfeller utstedes EU-registreringsbeviset umiddelbart, men i tilfelle noe dokument mangler, må du levere det innen 14 virkedager og først da vil du motta oppholds- og arbeidstillatelse på din nye adresse registrert i Danmark. .

VIKTIG: Du må registrere tiden din online før du besøker SIRI-kontorene.

Besøk lokalsamfunnet ditt

Når du har mottatt ditt EU-registreringsbevis, må du besøke lokalsamfunnet ditt. Finn en fellesskapsside basert på adressen din og bestill litt tid på den.
Du trenger følgende dokumenter for å gå til kommunen:
• EU-registreringsbevis
• Pass eller ID
• En leiekontrakt eller skriftlig samtykke fra utleier som bekrefter at du kan sjekke inn på oppgitt adresse
• Fødselsbevis, oversatt til engelsk, s. fødselsattest. Dette dokumentet er ikke alltid påkrevd, men ved lov har kommunen rett til å be om det, og noen ganger ber det om det. Uten det vil ikke en person som melder seg på kommunen få utstedt CPR-nummer. Lov om Det Centrale Personregister, artikkel 20 (3).

Under registreringen vil du bli bedt om å velge den som er mest praktisk for deg å besøke fra listen over fastlegekonsultasjoner.

Når du har levert alle dokumentene, vil du umiddelbart få utstedt en papirversjon av trygdekortet, som allerede kan brukes til å åpne bankkonto eller gå til legen. Gult trygdekort i plast (Sygesikringskort) vil bli produsert og sendt til adressen du oppgir. Det tar opptil 2 uker.

Hvis du bor i København

International Citizens Service i København gir tjenester til innbyggere som bor i eller rundt København (vær oppmerksom på om din kommune er inkludert i denne listen).
Du må kontakte denne institusjonen for å få et CPR-nummer, registrere deg hos en lege eller få skattekort hvis du ikke allerede har gjort det på nett.
Du må først fylle ut den elektroniske søknaden: Be om . Du bør motta en e-postinvitasjon fra institusjonen innen 14 dager. Når du mottar den, kan du gå til International Citizenship Service, det er ikke nødvendig å foreta en forhåndsreservasjon.
MEN! Forhåndsregistrering er nødvendig under karantene. Ta opp

Liste over kommuner du kan søke til International Citizenship Service (ellers må du kontakte din kommune direkte):
Albertslund kommune (Viktig! Tik studentams gyvenantiems Vognporten ar Morbærhaven), Allerød Kommune, Brøndby Kommune, Dragør Kommune, Fredensborg Kommune, Frederiksberg Kommune, Frederikssund Kommune, Furesø Kommune, Gladsaxe Kommune, Glostrup Kommune, Guldborgsund Kommune, Halsnæs Kommune, Hillerø Kommune, Kalund Kommune, Ishøj Kommune, Kalund Kommune. Køge kommune, Lejre kommune, Lolland kommune, Lyngby-Taarbæk kommune, Næstved kommune, Odsherred kommune, Roskilde kommune, Rudersdal kommune, Rødovre kommune, Slagelse kommune, Solrød kommune.

Du trenger de samme dokumentene som er oppført ovenfor for å gå til International Citizens Service (du trenger dem når du går til kommunen).

Viktig!

For å motta dokumenter sendt, sørg for at navnet ditt står i postkassen hjemme. Ellers kan postbudet ikke legge en konvolutt med dokumentene adressert til deg. I tilfelle postkassen er merket med navnet på eieren av den leide boligen, må myndighetene angi at korrespondanse adressert til deg må sendes på vegne av eieren av boligen.

Hvis du har spørsmål om å bo og jobbe i Danmark, vennligst kontakt LTConsult-teamet: [email protected] eller +45 50 29 06 50

Informasjonen er utarbeidet av

Likte du det? Ta deg tid til å støtte LTConsult på Patreon!

Hvor skal du begynne når du bor i kongeriket Danmark?

sfgdfg

You may also like

Leave a Comment