Home » Hydrogenfyllestasjoner i Danmark eksisterer ikke lenger

Hydrogenfyllestasjoner i Danmark eksisterer ikke lenger

by Liv Ullmann

Everfuel, Danmarks eneste drivstoffstasjonsoperatør for hydrogen, avslutter denne divisjonen, og markerer slutten på landets hydrogeninfrastruktur for biler.

  • Everfuel, den eneste operatøren av hydrogenfyllestasjoner i Danmark, kunngjør stenging av sine stasjoner i møte med mange utfordringer.

  • Denne stengingen betyr slutten på hydrogeninfrastrukturen for biler i Danmark.

  • Selskapets nye retning fokuserer på tunge kjøretøyer og grønn hydrogenproduksjon.


Everfuel, et innovativt dansk hydrogenselskap, har tatt en stor beslutning som påvirker landets grønne transportlandskap. Som den eneste operatøren av hydrogenstasjoner i Danmark, betyr Everfuels nylige kunngjøring om å stenge sine stasjoner effektivt at landets hydrogeninfrastruktur for biler er borte.

Denne avgjørelsen, presentert sammen med de økonomiske resultatene for tredje kvartal, var motivert av flere utfordringer. Selskapet har møtt teknologiske hindringer, en betydelig mangel på hydrogendrevne biler i Danmark og mangel på kvalifisert personell. I tillegg til disse problemene er prosjektledelseskomplikasjoner, forsinkelser fra tredjeparts hydrogenleverandører, forstyrrelser i forsyningskjeden og økte driftskostnader. Den langsomme bruken av hydrogenkjøretøy, kombinert med begrenset tilgang på kapital i dagens marked, har gjort situasjonen enda verre.

For å beskytte sin økonomiske helse, avslutter Everfuel disse tapsbringende stasjonene. De fokuserer nå innsatsen på å etablere drivstoffpåfyllingsinfrastruktur for tunge kjøretøy. Denne strategiske endringen legger også vekt på produksjon av grønt hydrogen, i tråd med EUs bærekraftige politikk.

2022 Toyota Mirai Road Test: En flott bil bortskjemt med desperat teknologi?

Selv om Everfuel ble grunnlagt i 2019, hadde store planer om å etablere et hydrogenproduksjons- og distribusjonssystem over hele Europa, rettet mot tunge kjøretøyer. De har allerede etablert partnerskap i flere europeiske land, inkludert Norge, Sverige og Tyskland.

Jacob Krogsgaard, administrerende direktør i Everfuel, beklager eventuelle forstyrrelser denne beslutningen kan medføre for kundene og ansatte. Han forsikret imidlertid at selskapet fortsatt er forpliktet til å oppfylle sine nåværende forsyningsforpliktelser.

You may also like