Home » i Champions League gjør Nantes en god jobb i Norge

i Champions League gjør Nantes en god jobb i Norge

by Edvard Munch

Nantes gjenopplives Stephane Pillaud / PANORAMISK

Nantes satte en stopper for en tapsrekke på tre kamper i håndballmesterskapet ved å slå nordmennene fra Elverum (42-36) denne onsdagen under kampdag 12, en suksess som vil sikre banens fordel under oppdemningene.

Kielces seier mot Aalborg (33-28) samtidig er dobbeltlesing for «H» (3., 14 poeng). På bunnsiden, to dager før slutten av gruppespillet, tillater det dem ikke lenger å ta forbi den polske klubben (2., 20 poeng) i kampen om de to første plassene, synonymt med direkte kvalifisering til kvartfinalen. . På siden av ansiktet sikrer det ham å avslutte på den dårligste fjerdeplassen, siden Aalborg (5., 9 poeng) ikke lenger er nok for ham, og derfor motta ved retur av demningen, helgen 25. mars (gå uke før). Dermed a priori bare en mer overkommelig motstander. Nantes vil prøve, i løpet av de to siste dagene, i Szeged og deretter mot Kielce, å opprettholde sin tredjeplass, truet av Kiel (12 poeng med én kamp mindre).

I mellomtiden stoppet de sin nedadgående spiral med disse tre nederlagene på rad, hvorav det siste hjemme mot Celje (32-31) slukket deres siste håp om å komme direkte til kvartfinalen. De startet også kampen i tråd med denne siste prestasjonen: lånt, siden de ble ledet med fem mål i kvarteret (11-6) av den røde lykten, som kun oppnådde én seier i konkurransen. .

Men så fant de en defensiv løsning for å dempe virkningen av midtstopper Tobias Grøndahl (5 mål i løpet av de første 20 minuttene, 9 totalt) og ledet med tre mål ved pause (21-18). Et dytt senere i garderoben retur (23-18, 32.), sikret de et gap tilstrekkelig til å kontrollere til slutten av kampen.

Kvelden ble imidlertid ødelagt av skaden på høyre fot til Aymeric Minne, som nettopp hadde kommet tilbake fra tre måneders fravær (venstre ankel) og som begynte i en travel sykestue (Monar, Briet, Ovnicek, Persson).