Home » I sprinten rangerer den beste av latviere Slotiņš på 72. plass, Sverige Samuelson vinner – Vintersport – Sportacentrs.com

by Edvard Munch

• I den første etappen av verdenscupen på 10 kilometers sprint kunne ingen av de latviske skiskytterne komme inn blant de 60 beste utøverne. Det beste resultatet ble vist Roberts Slotiņš, som med en feil på skuddpunktet, avsluttet konkurransen på plass 72. Latviske Sebastian Samuelson var to minutter og 42,8 sekunder bak vinneren.

• To andre latviere: Alejandro Patrio til Edgars miser sprintdisiplinen ble stengt i lavere posisjoner. Patriuks ble rangert på bare 97. plass med to feil (en liggende og en stående på skuddet), mens Mass endte på 108. plass med en feil med feilskudd. 117 utøvere deltok i konkurransen, alle kom i mål.

• Vinneren ble svenske Sebastian Samuelson, som var feilfri i begge skuddvekslingene og var 22,5 sekunder foran sine argeste konkurrenter. De to resterende plassene på pallen ble tatt av norske skiskyttere: Vetle Kristiansen og Johannes Be. Tyske Philip Navrats endte blant de seks beste, med ytterligere to franske idrettsutøvere.

• Dette fullfører første etappe av skiskytingen. Andre runde i verdenscupen går også på svensk bane i Estesund fra 2.-5. desember. Med sprintdistanser for både menn og kvinner starter etappen 2. desember og avsluttes 5. desember med stafett for kvinner og herreløp.