Home » Ingen pallplass for de blå i Lahti lagsprint

Ingen pallplass for de blå i Lahti lagsprint

by Ashley Olsen

For den siste lagsprinten i verdenscupen bommet de blå på pallen i Lahti (Finland) denne fredagen. I herrekategorien vant nordmennene Erik Valnes og Johannes Klaebo mens svenske Emma Ribom og Jonna Sundling vant.

Etter Livigno (Italia) i januar og Planica (Slovenia) i verdenscuppen i februar, gjorde lagsprinten sin siste opptreden for sesongen i Lahti (Finland) fredag. Nordmennene Erik Valnes og Johannes Klaebo lot motstanderne være sjanseløse. På damesiden bekreftet de svenske verdensmesterne Emma Ribom og Jonna Sundling sin status som favoritter ved å eliminere konkurransen.

Norge er uten tvil den beste styrken på brettet, og stolte på at Erik Valnes – Johannes Klaebo-duoen skulle vinne. Den andre avsluttet jobben med å la fartsutbruddet snakke for å passere italienerne Francesco De Fabiani og Federico Pellegrino (+0»58). Den andre norske duoen dannet av Harald Amundsen og Sindre Skar fullførte pallen (+2»67).

For høyt tempo for bluesI kontakt til siste del, holdt ikke Renaud Jay og Lucas Chanavat opp tempoet på slutten av løpet og ble nummer fem (+7»44). Det andre trefargelaget bestående av Jules Chappaz og Richard Jouve ble nummer åtte, 21.25 bak hodet, etter at Chappaz krasjet på nest siste runde.

Svenskene over loddetPå andreplass i kvalifiseringen vant de svenske verdensmesterne Emma Ribom og Jonna Sundling solid i kvinnekategorien. De var fire sekunder foran Julie Myhre og Anne Kjersti Kalvaa da de norske tok ledelsen takket være raskeste tid på ettermiddagen. Tysklands Laura Gillmer og Coletta Rydzek tok tredjeplassen, fem sekunder bak dagens vinnere. Den eneste franske kvinnen som var involvert, Léna Quintin, var assosiert med latviske Patricija Eiduka. Duoen endte på trettende plass, 1’05″42 bak det svenske laget.