Home » Japan beseirer Norge og går videre til kvartfinalen

Japan beseirer Norge og går videre til kvartfinalen

by Ashley Olsen

Forfatter av en perfekt prestasjon i gruppespillet, Japan vil være til stede i kvartfinalen i verdenscupen, og de fortjener det. Japanerne dominerte Norge det meste av lørdagens kamp, ​​og gapet på resultattavlen (3-1) gjenspeiler tydelig denne nivåforskjellen i denne duellen mellom to tidligere verdensmesterland.

Mer bitende fra begynnelsen åpnet japaneren logisk nok scoringen da Syrstad-Engen, i et innlegg fra venstre side av Miyazawa, forvirret målvakten hennes, etter å ha unnlatt å avskjære med høyrefoten (15.). Nordmennene utlignet raskt i sin eneste vellykkede aksjon de første 70 minuttene: etter godt arbeid av Hansen sendte Boe Risa et perfekt innlegg til Reiten, hvis kraftige heading ga Yamashita sjanseløs (1-1, 20).

Det første målet som ble sluppet inn av Japan i denne turneringen, avskrekket dem ikke fra veien. Like etter pause utnyttet Shimizu en mislykket pasning fra Boe Risa i området, og skuddet hans blokkert av uheldige Syrstad-Engen tillot laget hans å ta ledelsen tilbake (2-1, 50.). Fortsatt redusert, Ada Hegerberg dukket opp i 74., og Norge ville ha ventet, men Saevik mislyktes i en ideell posisjon (77).

Fire minutter senere passet Miyazawa perfekt til den norske keeperen (3-1, 81), etter en god kontring og sikret definitivt japansk billett til neste runde, til tross for siste motstand fra hans rival. I kvartfinalen skal japanerne møte vinneren av kampen mellom USA og Sverige.