Home » Junk food: Foodwatch fremhever markedsføring rettet mot barn – LINFO.re

Junk food: Foodwatch fremhever markedsføring rettet mot barn – LINFO.re

by Roald Amundsen

Foodwatch er bekymret for virkningen av «junk food marketing» på barn. Ifølge foreningen oppfordrer enkelte annonser unge mennesker til å spise mat som ikke er gunstig for helsen.

Organisasjonen som kjemper for retten til mat uten risiko har publisert en svært slående studie om forholdet mellom barn og søppelmat.

En bekymringsfull studie om virkningen av annonser som promoterer søppelmat

I innholdet i analysen hans, Matovervåking setter spørsmålstegn ved kommunikasjonskampanjene til forbrukergigantene. Foreningen lanserer et varsel om effekten av «markedsføring av mat» WHO «øker risikoen for hjerte- og karsykdommer, diabetes type 2 og til og med kreft«. Dette er et alarmerende faktum siden i Frankrikeett av seks barn, mellom 6 og 17 år, er i en tilstand avfedme eller inn over vekt. han»vil trolig forbli i voksen alder«, Min kjære Matovervåking.

Stjerner i sentrum av markedsføringsstrategien til forbrukergiganter

strategiene markedsføring Foreningen fordømmer bedrifter som prøver å tiltrekke seg ungdom. Store merker henvender seg til motestjerner for å overbevise unge mennesker. Juicen Oasis valgte for eksempel Marseille-rapperen Jul til å annonsere. Faktisk oppfant Coca-Cola en boks i samarbeid med sangeren Rosalía. Bedrifter bruker mye ny teknologi for å tiltrekke seg kunder. Kinder har implementert en spesiell applikasjon. Pitch har utviklet podcaster med brioche-historier.

«Fra morgen til kveld er barn nedsenket i et miljø som oppmuntrer dem til å foretrekke usunn mat.«, støtter Matovervåking . «gigantene av søppelmat ikke nøl med å utvikle strategier som grenser til manipulasjon for å blande seg inn i familier og undergrave matopplæringsinnsatsen til foreldre, som er maktesløse overfor disse aggressive markedsføringsteknikkene.«, understreker Audrey Morice, leder for Foodwatch France-kampanjene.

Foreningen krever en reaksjon fra myndighetene i møte med forverringen av situasjonen. I noen land som Norge, Peru og Tyskland er det en regel som regulerer reklame rettet mot barn. Matovervåking ønsker at den franske regjeringen skal gjøre det samme.

You may also like