Home » Kald, denne allierte som gir et løft til skjønnhetsrutinen din

Kald, denne allierte som gir et løft til skjønnhetsrutinen din

by Liv Ullmann

(ETX Daily Up) – Hvorfor bruke en formue på skjønnhetsprodukter når en enkel isbit kan forvandle din daglige rutine? Dette er hva brukere av sosiale medier ser ut til å tenke, som ikke lenger stoler på kuldens krefter for å forbedre hudpleierutinen deres, og ikke bare det… På TikTok har hashtaggen #skinicing allerede mer enn 50 millioner besøk.

Midt i pandemien begynte kuldens krefter å skape røre på sosiale nettverk, og avslørte det fulle potensialet til små isbiter, vanligvis essensielle på aperitiff-tid, og, mer generelt, av kryoterapi. Et ekte fenomen som, i motsetning til mange trender som har gått viralt, ser ut til å vare over tid. Ved høstens morgen, når årstiden ikke nødvendigvis passer, blir kuldens dyder igjen fremhevet på visse sosiale plattformer, med TikTok i spissen, som reiser isbiter på toppen av skjønnhetsallierte som har blitt essensielle. Fordelaktig for huden, som sminkebase eller til og med for å redusere mørke ringer og vesker, er kulde presentert som et tilgjengelig alternativ til en rekke skjønnhetsprodukter.

Et triks like gammelt som tiden

Som du kan forestille deg, var det ikke brukere av sosiale medier som oppdaget kuldens krefter. Siden antikken brukte grekerne det for å lindre visse smerter, det samme gjorde egypterne, og det har til og med vært en del av kulturen i visse nordeuropeiske land, som Finland, i flere tiår. Men da var dette hovedsakelig egenskaper rettet mot å behandle visse plager eller styrke immunforsvaret. Over tid har disse fordelene nådd kosmetikksektoren for å forsterke effektiviteten til skjønnhetsrutiner. Det startet med den enkle handlingen å legge kremer, masker og annen kosmetikk noen minutter i kjøleskapet for å tidobble fordelene, så endte fenomenet opp med å gi opphav til nye skjønnhetsprosedyrer og tips, like tilgjengelige som de er rimelige. nå avgjørende.

Enten det er tilgjengeligheten til isbiter eller deres mange fordeler, har brukere av sosiale medier raskt omfavnet kuldens krefter. Beviset er antologien av hashtags som tilbys i dag på visse plattformer, som TikTok og Instagram, og som tiltrekker seg titalls millioner av besøk. Og den hellige gral: disse gestene deles noen ganger av hudleger, som ikke nøler med å påpeke grensene for visse teknikker, spesielt når det gjelder følsomhet og tørr hud. Vi vil ha forstått, hvis brukt klokt og med måte, at kulden gir en rekke fordeler.

Fra hudglasur til neglelakk

På det kinesiske sosiale nettverket, hudglasur, som ganske enkelt består av å påføre en isbit i ansiktet, er den mest utbredte og populære praksisen. Men i dag finnes det mange varianter som f.eks frossen agurksom ved denne anledningen består av å påføre en frossen agurk i ansiktet, frossen leppestiftsom koker ned til å praktisere hudglasur men bruke en tube leppestift, eller den frosne skjønnhetsblenderen, som ville lette anvendelsen av stiftelsen. log frossen aloe veraDet skapte også røre, denne gangen besto det av å lage en aloe vera-isbit for å kombinere kuldens effekt med plantens fuktighetsgivende egenskaper. Tips som aldri har mistet popularitet og som fortsatt gleder brukere av sosiale medier.

Men det er ikke alt. Det handler ikke bare om å fremheve trender med fengende navn, en enkel isbit kan også vekke hudfargen, redusere rødhet eller tette porene. En ideell teknikk som kan gå foran en sminkeøkt for å oppnå optimale resultater. En annen applikasjon: kulde kan fremskynde tørkingen av neglelakk. For å gjøre dette, kjør neglene under isvann i noen sekunder og se resultatet.

Denne trenden har ført til fremveksten av et stort antall produkter designet for å gi alle fordelene med kulden, selv om det aldri vil være noe billigere enn en enkel isbit. Merk at det også er mange velværepauser med fokus på kuldens dyder, enten det er i Sverige, Norge, Island eller, nærmere hjemmet, Frankrike. I Finland er issvømming – eller avanto («hull gravd i isen» på finsk) – en tradisjon, et ekte ritual anerkjent for sine fordeler for hud og helse, og til og med for stress og velvære. . For å nyte det må du bare ta frem din beste badedrakt og fordype deg i en av de utallige innsjøene og elvene i landet. Et løft av friskhet som vi alle kan dra nytte av når vinteren nærmer seg.

You may also like