Home » Kanadiske Laurent Dubroy vinner gull ved verdensmesterskapet i hurtigløp i Norge

by Siv Jensen

Laurent Dubriel vant gullmedaljen lørdag på 500 meter skøytestasjon på verdenscupbanen i Stavanger.

Landsmannen Levis Keogh fullførte løpet med en tid på 34.573 sekunder på pallen, foran russiske Artem Arifiev (34.608) og polske Mark Kanya (34.653).

Selv om det gikk tregere de første 100 meterne, passerte Dubrowa til slutt Ariviv. Ingen av skøyteløperne i de påfølgende parene klarte å ta en raskere tid, og merket fra Kania var bra for tredjeplassen.

Dette var Dubroys andre verdenscupseier etter å ha vunnet en 500 gullmedalje i sesongen 2017-18. Han leder verdenscuptabellen åtte poeng over japanske Tatsuya Shinhama, som ble nummer fem på lørdag.

Se | Dubreuil akselererer til gull i Stavanger:

Laurent Dubreuil samler gull på en 500 meter lang skøytebane

Gravert av Laurent Dubreuil de Levis, Que. Tid: 34.57 timer for å ta førsteplassen i ISUs verdenscupkonkurranse i hurtigløp i Stavanger, Norge. 4:05

«Det ble bare kjent med det da Det var helt klart et bra løp, basert på seier. Jeg følte meg ikke så bra fysisk som forrige helg, men teknisk sett kjører jeg mye bedre enn i Polen, sa Dobruil Speed ​​Skating Canada. Jeg klarte å holde fokus til slutten selv om duoen startet mye raskere enn forventet, men jeg vet at jeg kan være mye raskere.

Ted Jan Blumen tok også pallen på lørdag, og tok bronsemedaljen i 10.000-mannskategorien foran Graeme Fish sitt fjerde lag med Moss Joe, Sask.

Blomen er nummer to i verdenscupen langdistanse, foran svenske Nils van der Poel, som satte ny rekord på 12: 38.928 ved å ta gull i lørdagens løp.

Se | Blomster får bronse ved 10 000:

Ted Jan Blomen ble nummer tre i verdenscupen på 10 000 meter

Olympiske Ted Jan Blumen vinner en bronsemedalje på ISU menns 10 000 m hurtigløp på skøyter i Stavanger, Norge. 17:01

Rundetidene hans var mer enn et halvt sekund raskere enn den nederlandske skøyteløperen Jorit Bergsma, som tok sin serie 17,16 sekunder bak sin double for å vinne sølv.

«Jeg er veldig glad for å motta nok en medalje i dag. Jeg visste at det kom til å bli et tøft løp fordi jeg er en skøyteløper som bruker teknikken min og glir fort, noe som fungerer best under raskere forhold, sa hun. «Jeg føler at det er mye potensial i meg på raskere is, så jeg ser frem til de neste to verdenscupene i Salt Lake City og Calgary.

Svensken satte rekord

«Niels van der Poel var litt i klassen sin i dag, så vi må gå videre.»

Svenske Nils van der Poel satte rekorden for seire på 12 minutter 38,928 sekunder.

Doberuil- og Blomen-medaljene var den andre og tredje medaljen kanadierne fikk denne helgen i Stavanger. Isabel Weidmann åpnet sølvprøven i kategorien 5000 kvinner fredag.

Se | Weidemann skøyter til sølv i 5000 kvinners kategori:

Ottawas Isabel Weidmann konkurrerer om sølv i 5000m verdenscup for kvinner

Ottawas Isabel Weidmann kom i mål bak den eneste nederlandske kunstløperen Erin Schotten i 5000 m kvinneløp på ISU World Cup-stasjonen i Stavanger, Norge. 8:20

Ottawa-spillerne Evanni Blondin, Madison Berman fra Ponoka, Alta og Alexa Scott fra Clandeboy, MAN har fullført. , andreplass i kvinnenes lagløp for Polen lørdag.

Blondin klarte å legge et flott gulv på de siste 400 meterne, og tok laget fra femte til andreplass og endte på 1: 28.547.

Sølvmedaljen er den første verdenscuppallen for Berman og Scott. Det polske laget slo kanadierne for gull på 1:28 364, og Kina vant bronse etter at den siste skøyteløperen krysset målstreken på 1:28 574.

«Lagløpet er ikke et olympisk arrangement, så vi deltok i løpet uten for mye press, og vi ville bare ha det gøy,» sa Berman. «Dette er en av våre største styrker og fordeler i forhold til de andre lagene som vi trener sammen hver dag.»

Arbeidet avsluttes på søndager med 500 sekunder og 1500 sekunder for menn og kvinner. Løpene vil bli sendt direkte på CBC Sports fra kl. 09.00 ET.