Home » Kearney kjøper innkjøps- og forsyningskjedekonsulentselskapet Prokura

Kearney kjøper innkjøps- og forsyningskjedekonsulentselskapet Prokura

by Russell Crowe

Kearney har gjort sitt tredje oppkjøp, denne gangen i Norden. Vi må gå tilbake henholdsvis mer enn ti og to år for Kearneys siste oppkjøp (2011: Quintel Strategy Consulting i Nederland; og 2019: Cervello i USA). Nå har du Prokura ble lagt til organisasjonen, et innkjøps- og forsyningskjederådgivningsselskap med seksti konsulenter, som jobber i Danmark, Norge og Tyskland.

Prokura ble grunnlagt i 2008 og ledes av erfarne partnere i McKinsey & Company, Boston Consulting Group og Strategy &. I løpet av de siste tretten årene har selskapet blitt en ledende aktør på konsulentmarkedet i Norden. Innkjøps- og forsyningskjedespesialisten hjelper offentlige og private kunder med å transformere sine innkjøps- og forsyningskjedefunksjoner, fra strategi og design til utførelse.

Nå, som en del av Kearney, vil Prokura fortsette å operere under sitt eget merke, en strategi som ligner på Boston Consulting Group og dens oppkjøpspraktijk Inverto. «Med vår støtte vil Prokura ha den perfekte plattformen for effektiv europeisk vekst og ekspansjon,» sa Geir Olsen, Kearneys europeiske direktør.

Prokura vil jobbe tett med Kearneys globale anskaffelsespraksis og strategiske operasjoner, som til sammen sysselsetter omtrent 650 anskaffelses- og forsyningskjedeeksperter rundt om i verden. Over hele verden har Kearney (kontoret ble grunnlagt i 1937 av tidligere McKinsey-konsulent Tom Kearney; tidligere AT Kearney) mer enn 4000 konsulenter og ansatte, som jobber på seksti kontorer.

Ifølge Olsen styrker avtalen vår posisjon som markedsledende innkjøps- og leverandørkjedekonsulenter. Oppkjøp er en av Kearneys spesialiteter, og selskapet rangerer høyt i flere ledende rangeringer for oppkjøpsrådgivning, inkludert de av Consultancy.org (over hele verden), Financial Times (Storbritannia), Forbes (USA) og Brand Eins (Tyskland).

Prokuras partnere er: Christian Bang-Pedersen, Jens Holbek, Christian Svane og Thor Bang-Ellingsen.

M&A av Kearney

Avtalen som ble avsluttet er et bemerkelsesverdig trekk for Kearney, som generelt favoriserer organisk vekst fremfor uorganiske avtaler. De siste ti årene har strategikonsulenten kun gjort to oppkjøp: Slik kjøpte det dataanalyserådgivning Cervello i USA (2019) og Quintel i Nederland (2011).

I 2008 var kontoret nær en mulig fusjon med Booz & Company. Imidlertid falt den avtalen og noen år senere kjøpte Big Four-firmaet PwC Booz & Company for 1 milliard dollar.

You may also like