Home » Kimberley Bos deltar med skjelett i vinter-OL: «Hvis jeg vinner, blir det galskap»

Kimberley Bos deltar med skjelett i vinter-OL: «Hvis jeg vinner, blir det galskap»

by Edvard Munch

Fysisk viste den seg å være litt for liten for bobkjøring. Boben i Sleebond Nederland (BSBN) sa: «Hvorfor prøver du ikke skjelettet»? Og slik ble det. Skjelett er en sport som ikke virker helt ufarlig. Det er som aking eller aking, der du sklir utfor løypa med flatt kropp og hodet ned i hastigheter på opptil 137 kilometer i timen.

Teksten fortsetter under bildet.

Bos synes det er fantastisk. «Spesielt hastigheten. Det er veldig vanskelig. Det er som å kjøre din egen berg-og-dal-bane.» Den farten er veldig avhengighetsskapende, sier utøveren. «Du har virkelig den euforiske følelsen av: «det går enda fortere'».

berømmelse

Utøveren konstaterer at sporten blir mer og mer populær. «Da jeg først deltok i lekene for fire år siden, måtte jeg alltid forklare hva det handlet om. Nå får jeg mer spesifikke spørsmål: «Hvordan kjører du, hvordan trener du?’». Bos har ikke noe imot den nederlandske konkurransen ennå, men han vil gjerne. «Jeg vil heller være en lagkamerat enn en konkurrent.»

De som tør trenger ikke frykte risiko. Det er få av dem, i hvert fall hvis du vet hva du gjør. Noen ganger hører du om folk som får skader, som brudd eller hjernerystelse. Det er spesielt viktig at du holder fokus mens du aker.» Moren hans syntes bobkjøring var mer spennende enn skjelett. «Det er hovedsakelig fordi det lager mye støy når det er en bob på banen. Med skjelett er det ikke så spennende.»

Tog

Atleten drar til Beijing onsdag. Forberedelsen hans er lovende. 14. januar ble hun allerede utropt til europamester i Sveits. Han vant verdenscupen umiddelbart. Han ble den første nederlandske skjelettstjernen som vant verdenscuppen.

Det er ikke lett, han trener mye både sommer og vinter. «Om sommeren hovedsakelig styrketrening og sprint. Om vinteren trener jeg ofte på sleden. Noen ganger hver dag. Det er ingen skjelettspor i Nederland, så han reiser til land der det er. Som Tyskland, Østerrike, noen ganger Frankrike eller Norge. Før korona var han også jevnlig i Nord-Amerika for å trene.»

Bos mener han tilbringer mye tid i utlandet. «Hver idrettsutøver på høyt nivå må la ting flyte. Jeg har ikke noe imot det i det hele tatt. Hun har ikke sett familien og vennene sine på «to år». Og det hjelper ikke at kjæresten hennes bor i Amerika. «Han rir også (skjelett) og vi møttes på et løp. Jeg savner det, men jeg blir også vant til det, for vi har vært i denne situasjonen i to år.» Hvis alt går bra, vil de se hverandre igjen i februar.

I tillegg til å være eliteidrettsutøver er Bos også fysioterapeut. For en forholdsregel har hun ikke gjort noe med det det siste året. «Det er ikke det at jeg hører fra kolleger at det er større sannsynlighet for at du blir smittet med dette yrket, men hvis jeg må settes i karantene som en forholdsregel, er det ikke mulig. Sport er jobben min, dette er mer enn en hobby. Selv om de betaler meg, selvfølgelig. Og det tar meg ut av sportsverdenen for en stund.»

vinterleker

For fire år siden ble Bos nummer åtte i skjelett på de sørkoreanske vinterlekene. «Det var en drøm som gikk i oppfyllelse. Det var veldig annerledes enn hvordan det blir nå. Alt ble forstørret. Det var mye media og det var mye publikum. Det var foreldrene mine, søsteren min, kjæresten min og en annen god venn. Nå er ikke den utenlandske offentligheten velkommen. Vi er alene med utøverne og orienteringen til de forskjellige lagene. Det kommer til å bli annerledes. Og ikke så oransje som vanlig. Det vil ikke snart bli glemt.»

Ser fortsatt frem til det. «Jeg er i god form og jeg har allerede vunnet to kamper denne sesongen. Men det er fortsatt elleve damer som også har tatt medalje. Dette er de beste kampene, for det blir veldig spennende. Jeg kan ikke si: «Jeg er den raskeste og jeg kommer til å vinne.» Vi er virkelige konkurrenter. Hele Holland tror at jeg kommer til å ta gull fordi jeg har VM og jeg er europamester, men det er veldig nært. Det er uforutsigbart».

Krone

Bos gjør alt han kan for å forhindre at jeg tester positivt for koronaviruset. «Det er ikke mye du kan gjøre med det til slutt. Det ville være veldig uheldig, og jeg gjør mitt beste for å unngå det. Jeg kan ikke gjøre noe annet.» Hun tror Den internasjonale olympiske komité (IOC), den nederlandske olympiske komité og Kina har lært mye av sommerlekene i Tokyo. Spillere som testet positivt ble satt i karantene i flere uker uten menneskelig kontakt.» Det er rundt ti dager nå, tror jeg og med veiledning. Dessverre er dette fortsatt en del av verden vi er i akkurat nå, men vi tar utgangspunkt i det positive.»

To dager til og så skal Bos til Beijing. Hun trenger ikke begynne med en gang. Først vil han kunne komme seg etter jetlag og fra 1. og 2. februar vil han kunne trene på banen annenhver dag. 11. og 12. februar er tiden endelig inne og vi ser Bos skinne i skjelettet i Beijing. Forhåpentligvis med gullmedalje som sluttresultat. «Når det skjer, vil det være galskap. Det ville vært veldig unikt, men først til Kina og så får vi se.»

Miniatyrbilde av hvordan Sanne in 't Hof kom seg til OL etter mange tilbakeslag som 'amatørutøver'les ogsåHvordan Sanne in «t Hof etter mange tilbakeslag som «amatørutøver» kom seg til OL

You may also like

Leave a Comment