Home » Kravet om å bruke masker har kommet tilbake til Danmark siden mandag.

Kravet om å bruke masker har kommet tilbake til Danmark siden mandag.

by Ashley Olsen

Et flertall i det danske folketingets epidemikomité støttet regjeringens plan om å gjeninnføre masker og stramme inn koronapassreglene. Det betyr at endringene trer i kraft mandag.

Komiteens medlemmer bekreftet at regjeringen hadde fått nødvendig støtte til planen sin. Det har tidligere vært indikasjoner på at komiteen er klar til å støtte denne beslutningen.

«Vi har gått med på innføring av ansiktsmasker på offentlig transport. Folk er nær hverandre og har ikke mulighet til å trekke seg tilbake,» forklarte Stinus Lindgreen, en liberal sosial talsmann som leder komiteen.

Helseminister Magnus Heunicke sa på en pressekonferanse at regjeringen prøver å gjeninnføre plikten til å bære masker. Ministeren sa at regjeringen handler etter anbefalingene fra den uavhengige epidemiologiske rådgivende kommisjonen.

Tiltakene er nå godkjent av Stortingets epidemikomité, noe som betyr at de trer i kraft mandag 29. november.

Denne avgjørelsen ble tatt i lys av det økende antallet nye tilfeller og sykehusinnleggelser i landet.

Maskene skal brukes på offentlig transport, drosjer, skytteltjenester, i supermarkeder og andre utsalgssteder, helsesentre, samt ved kontakttjenester som frisører.

Masker er valgfrie for barn under 12 år.

Et koronapass vil være nødvendig for utdanning, språkskoler, besøk på sykehjem, bruk av tjenester som frisør, tatoveringssalong eller solarium. Det kreves også koronapass for ansatte i offentlig sektor. Gyldigheten av PCR-testen for koronapasset ble redusert til 72 timer og for antigentesten til 48 timer.

Det er riktig at Epidemiutvalget har utsatt et vedtak som pålegger handelsarbeidere og sykehjemsarbeidere å bære masker.

I tillegg har regjeringen gitt bedrifter mulighet til å kreve koronapass fra ansatte.

Utarbeidet av thelocal.dk og cphpost.dk.

Likte du det? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

Kravet om å bruke masker har kommet tilbake til Danmark siden mandag.

sfgdfg

You may also like

Leave a Comment