Home » LA MINUTE SPORT Sportsnyheter for denne mandagen 16. mai

LA MINUTE SPORT Sportsnyheter for denne mandagen 16. mai

by Edvard Munch

Som forrige sesong skal Nîmes til Mende for trening (foto Norman Jardin)

Som hver dag fra mandag til fredag, oppdag de viktigste sportsnyhetene til Gard i litt informasjon.

Olympiske leker i Nimes

Praksisplasser i Mende. Etter å ha avsluttet sesongen på lørdag med tap mot Bastia (0-2), er Crocos allerede på ferie og de fleste vil allerede bekymre seg for fremtiden. Gjenopptakelse av treningen er planlagt til 20. juni. «Jeg vil at alle skal være i tide, ingen ekstra ferie!» »advarte Nicolas Usaï som, uten å oppgi navn, sikkert burde ha målrettet Moussa Koné og Sidy Sarr, som kom flere uker for sent under fjorårets forberedelse. De to senegaleserne kunne også ønske seg et landskapsendring mellom nå og bedring. 3. juli drar gruppen til et praksisopphold på fire eller fem dager i Mende (Lozère). «Vi tenker på muligheten for å reise to eller tre dager til en annen destinasjon», droppet treneren. Minst fire vennskapskamper vil være planlagt frem til gjenopptakelsen av mesterskapet som er planlagt til lørdag 30. juli. «Avhengig av tykkelsen på arbeidsstyrken 20. juni, kan vi legge til et femte spill på en uke med to kamper»avslutter Nicolás Usaï, som skal ta noen ferier for å sette sammen gruppen sin til neste sesong.

Per Kristian Bratveit la igjen en avskjedsmelding på sosiale medier (Foto Anthony Maurin).

De første utgangene. Avslutningen på en sesong markerer selvsagt avgangen til flere spillere. Treneren selv betrodde lørdag kveld, etter sesongens siste kamp, ​​at stemningen i garderoben snarere var et farvel. Samme kveld var det keeper Per Kristian Bratveit som annonserte at han ikke lenger ville være i klubben neste sesong med en takkemelding lagt ut på Instagram-kontoen hans: «Takk for dette utrolige året! Jeg vil takke alle spillere, ansatte og supportere for dette året. Nimes vil alltid være spesiell for meg. Vi vil se oss igjen. » Kjøpsopsjonen på den norske målvakten vil ikke bli utnyttet og sistnevnte returnerer til Djurgardens IF i Sverige. Hvis Lucas Dias har spilt de tre siste kampene for sesongen, vil Nîmes foretrekke å ansette en ny keeper i sommer. I går formaliserte klubben fra Boulogne-sur-Mer (N2) ankomsten av Christophe Raymond som hovedtrener. NO-assistenten som kom i juli 2021 forlater klubben etter ett år på Gard. Hans avgang markerer slutten på Reda Hammache-æraen i NO etter tidligere sportsdirektør og trener Pascal Plancque i januar i fjor. Théo Sainte-Luce, hvis signatur i Montpellier ble formalisert for flere uker siden, leverte også en avskjedsmelding på nettverkene: «Vet at jeg alltid vil være takknemlig for muligheten denne klubben har gitt meg, og jeg ønsker Nîmes Olympique alt godt. Det er på tide for deg å akseptere en ny utfordring og oppnå nye mål ved å oppdage Ligue 1.» Til den neste…

I kveld på liveshowet vårt god natt vakt, Rani Assaf, president for Nîmes Olympique, vil være på settet vårt for første gang. Vi sees kl 18:30 på siden vår Facebook for å se programmet.

N3

Arthur Pontet og det tapte Nîmes i Aigues-Mortes (Foto Anthony Maurin).

Nîmes raster en skøyer. Til tross for utligningen (1-1) som ble sluppet inn på slutten av kampen mot Toulouse 2, ble Alès utropt til mester i Nacional 3 på lørdag på Pibarot. Alésiens vil utvikle seg til N2 neste sesong og kan ikke lenger bli tatt før tre dager før slutten av mesterskapet. Samtidig opplevde publikum på Philibert-Schneider Stadium en sprø kamp. Beaucaire ledet 2-0 etter sju minutter mot Castanet før han ble slått ned 3-2 før halvtimen. Til slutt snapper Akour uavgjort i andre omgang (3-3). SB 30 er sjuende og bør holdes matematisk for neste dag. Når det gjelder vedlikehold, savnet Nîmes-reservatet en mulighet til å gå opp til 10Y plass, ble de ikke rykket ned, og tapte 2-0 på Aigues-Mortes. Saliniers klamrer seg til fjerdeplassen og de unge Crocos er tolvte men ett poeng bak Blagnac, tiende. Alt er fortsatt mulig! Etter å ha ønsket Alès velkommen neste uke, vil de møte to direkte konkurrenter innen vedlikehold: Blagnac, borte, og Castanet, hjemme. For øyeblikket er vi på vei mot fire nedrykk i denne gruppen av N3, siden på øvre nivå (N2) rykker to lag fra Oksitania ned: Colomiers og Montpellier-reserven. Derfor må Nîmes bli nummer ti for å være sikker på å bli frelst.

RNC

I semifinalen møter Nîmes RCHCC (Foto Yannick Pons)

Et stort stykke i to. Nîmes gikk ikke inn på detaljer lørdag mot Rumilly, på Kaufmann stadion. Slått med tre poeng i den første etappen (19-16), snudde Gardois enkelt situasjonen ved å vinne 46-15 i kvartfinalen i Federal 1. RCN fortsetter reisen og møter RC Hyères-Carqueiranne-La Crau i semifinalen. Oppgaven virker ikke lett for Nîmes da Varois endte på topp i gruppe 2 med 100 poeng tjent på 22 dager (20 seire, en uavgjort og ett tap). I sluttfasen var RCHCC nådeløse med å vinne alle fire kampene sine: mot Graulhet (23-13 og 25-20) og Wien (15-5 og 37-0). Nîmes vil ha mye å gjøre, og datoene for denne duellen er kjent. Første etappe finner sted i Kaufmann søndag 29. mai klokken 15.00 og andre etappe i Hyères søndag 5. juni, også klokken 15.00.

You may also like

Leave a Comment