Home » Landslag, Sport | Nytt slag for Norge og Solbakken

Landslag, Sport | Nytt slag for Norge og Solbakken

by Henrik Ibsen

Alexander Sørloths første scoring på hjørnespark i det 18. minutt så ut til å være kampens eneste helt inntil innbytter Ondrej Duda i det 86. minutt la ballen til Kristian Thorstvedt, fjernet Kristoffer Ajer og scoret gjestenes første mål. .

I tillegg gikk det nesten helt galt da Adam Obert ble felt etter en corner, men Ørjan Nyland reddet Norge fra nok et tap.

– Det er skuffende når du ikke vinner. Dette er en kamp vi bør vinne komfortabelt igjen. Vi skaper mye og de skaper nesten ingenting. Igjen, det er flott, men så kan vi ikke komme dit, og det er trist. Vi gjør mye bra, men vi må begynne å vinne kamper, sa kaptein Martin Ødegaard til TV 2.

Et skudd som traff tverrliggeren, en bom på straffe, en streng bortvisning og flere suverene redninger av Fulham-innbytterkeeper Marek Rodak skilte Norge fra tennistallene i regnet (og etterhvert snøen) på Ullevaal.

Erling Braut Haaland ble tildelt straffe etter at Mohamed Elyounoussi ble felt i feltet tidlig i andre omgang, men Rodak skjøt utenfor stolpen og scoret fra corner. Haaland gikk av banen uten å score etter en time.

På en dag da U21-, U19- og U17-landslagene vant sine EM-kvalifiseringskamper og G19-laget kvalifiserte seg til sluttspillet, burde også det bedre laget vunnet. I stedet opplevde laget nok en skuffelse.

Slovakia var sjanseløs den første timen, men skapte noen sjanser før utligningen.

Tredje forsøk

I det 18. minutt tok Martin Ødegaard en av sine farlige cornere. Mohamed Elyounoussi snublet ved første stolpe, og i mål tok Sander Berge to skudd, begge blokkert, det siste med armen. Dommeren rakk ikke å puste før Sørloth avverget returen mot mål.

Målet ble grundig gjennomgått av VAR for mulig offside på Sørloth da ballen ble blokkert av Moi, men ble godkjent.

Norge dominerte fullstendig mot et slovakisk lag forberedt til Euro Cup, men reduserte sikkert i skader og det hadde mer enn nok med å forsvare seg.

Med en særdeles giftig trio på høyresiden av Julian Ryerson, Oscar Bobb og Ødegaard skapte nordmennene sjanser i rask rekkefølge, og det eneste som gjensto var å score.

Bobb og Ryerson samarbeidet om å lage den første, som endte med at den andres skudd ble klarert over hans eget mål av Adam Obert. I corneren trippet Kristoffer Ajer Berge, som bommet på mottaket like foran mål.

Bobb prøvde så å gjenta sitt vakre mål mot Tsjekkia da han passerte mellom motstanderne, spilte en-to med Ryerson og skjøt fra spiss vinkel, men skuddet ble blokkert.

Haaland slo deretter motstanderen i lufta med et Ryerson-innlegg, men headingen gikk over. Ikke engang et kvarter er spilt ennå.

Vannet i muligheter

Etter å ha tatt ledelsen skapte Norge tre gode sjanser på ett minutt like før halvtimen: Først ladet Ødegaard av en Haaland-pasning og sendte et skudd i tverrliggeren lengst i midten. Bobb spilte deretter en en-to med Haaland og klarte det, men Rodak reddet. Bobb ble deretter dyttet av Ødegaard, men igjen klarte gjestene å blokkere.

På tampen av pausen kom nye store muligheter fra Sørloth, Ødegaard og Haaland. Sistnevntes skudd ble blokkert til corner, og med Ødegaards serve headet Sørloth mot mål. Jubelen ble stoppet av dommeren, som avbrøt kampen med et dytt på ryggen til Obert.

Norge gikk til pause kun bak 1-0, men de scoret i hvert fall flere mål enn Slovakia gjorde.

Bare fem minutter ut i andre omgang presset Norge hardt og vant ballen tilbake fra Sørloth. Haaland spilte Moi til slutten og Norbert Gyömbér tok ham ned. En veldig klar straffe.

Haaland skjøt hardt mot corner, men Rodak stoppet med et tigersprang.

Litt senere sjekket VAR en mulig straffe etter at Sørloth headet et norsk frispark, men da var grepet litt løst for nordmennene, slik tilfellet var i begge omganger mot Tsjekkia fredag. Nok en gang var det straffbart med stempling.