Home » Latviske akekjørere avlaster seg like bak pallen på OL-banen i Beijing / Artikkel

by Edvard Munch

Elīza Tīruma, Kristers Aparjods og tomannsbesetningen Andris Šics / Juris Šics startet i det latviske laget. Latverne var 1.397 sekunder bak vinnerne i den østerrikske akebakken.

Vinnerne, Madeleine Egle, David Glacier og to Thomas Steu / Lorenz Colliers, ble sendt på 3 minutter og 6 953 sekunder. Amerikanerne på andreplass var 0,375 sekunder bak, og italienerne, som endte blant de tre beste, skilte 0,378 sekunder fra det østerrikske laget. 13 lag startet.

Tidligere søndag oppnådde Tīruma, som vant syvendeplassen på det latviske landslaget, det beste resultatet. Etter løp en var hun femte, men fjortende plass i løp to holdt henne fra å være blant de fem beste. Kendija Aparjode ble rangert som 13. i summen av to turer, mens Sigita Bērziņa og Elīna Ieva Vītola ble rangert på henholdsvis 18. og 23. plass.

Østerrikske Madeleina Egle vant og Tīruma tapte mer enn et sekund (+1 037).

Det har allerede blitt rapportert at på lørdag ble det beste resultatet til det latviske laget i den første etappen av verdenscupen oppnådd av de to besetningsmedlemmene Andris og Juris Šici, og tjente en plass på den tredje etappen av pallen.

170 akekjørere fra 27 land deltok på første etappe av verdenscupen. Det er planlagt ni etapper for verdenscupsesongen frem til andre halvdel av januar, inkludert den syvende etappen fra 8. til 9. januar i Sigulda, hvor de siste poengene i OL-klassifiseringen vil være tilgjengelig.

Ved vinter-OL i Beijing forventes Latvia å være representert med tre kvinner og en mann, samt to doublelag.