Home » Latviske skiskyttere fullfører ikke i verdenscupstafett, Norge vinner / Artikkel

Latviske skiskyttere fullfører ikke i verdenscupstafett, Norge vinner / Artikkel

by Russell Crowe

Renārs Birkentāls, Andrejs Rastorgujevs og Roberts Slotiņš startet i stafetten, men Rūdis Balodis var ikke på banen, fordi det latviske laget allerede på det tidspunktet var bak lederne. Lag fra 24 land deltok.

Nordmennene Sturl Holm Legreid, Tarjei Bö, Vetle Sjostad Kristiansen og Johann Tinjess Bea vant på én time, 16 minutter og 21,0 sekunder. Andreplassen ble vunnet av de tregeste svenskene med 39,2 sekunder, men Tyskland endte som vinner med 51,7 sekunder bak vinnerne. Alle medaljevinnerne overlevde uten straffeomganger: Norge og Tyskland brukte ni erstatningspatroner og tyskerne trengte en ekstra patron.

Birkenthal, som startet for første gang i verdenscupstafetten, brukte en ekstra patron på første skytefelt og returnerte til 19. plass på avstand 22,6 sekunder bak den russiske lederen Matvey Yeliseev. Etter det andre skuddet målte Renārs en strafferunde og falt til nest siste plass, 23, nesten to minutter bak amerikaneren som gikk foran.

Rastorgujev rykket opp til stafetten på 23. plass to og et halvt minutt bak ledende Norge, men på sitt første skudd hoppet han også over en strafferunde, og hindret ham i å forbedre posisjonen på tabellen. I den andre omskytingen hadde Andrejs nok to reserverunder, men da hadde han allerede falt til sisteplass og var ikke lenger oppe før på slutten av etappen, mer enn tre og et halvt minutt bak ledende Norge.

I den tredje fasen av nalen fortsatte gapet med lederne å vokse, men i kampen mot etternølerne brukte han bare én ekstra patron på sin første skytebane og steg til posisjon 22. Neste skytebane målte Slotiņš to straffeomganger og lederen passerte ham en runde, og markerte slutten på stafetten for det latviske laget. Kosten ble rangert som 22 på den tiden.

Etappen ble gjennomført søndag av kvinnene på kjøredistansen 10 kilometer, hvor raskest var nordmennene. Første halvdel av sesongen ble slått av Tiril Ekhof, som var 21,5 sekunder foran Marta Olsby Reiselann, som hadde gått to frie runder på ski. Sesongens leder, som startet fra første posisjon, svenske Hanna Ēberga fullførte tre strafferunder og avsluttet trippelen til vinneren 35,4 sekunder bak vinneren.

Den latviske atleten begynte ikke å kjøre.

Verdenscupsesongen fortsetter neste uke i Hohfilzen i Østerrike.

Feil i artikkelen?

Marker teksten og trykk Ctrl + Enterfor å sende utdraget til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende teksten som skal redigeres!

You may also like