Home » Latviske skjelettister og bobsledere deltar i TOP 10 testkonkurranse på Beijing Olympic Track / Artikkel

by Russell Crowe

(Oppdatert etter bobsledestunts)
Alle de sterkeste bobkjørerne og skjelettkjørerne forbereder seg til sesongen i andre halvdel av oktober i Yangtze, hvor de har trent de to foregående ukene. Den siste uken i oktober vil banen som er bygget for OL være vertskap for internasjonale konkurranser.

De første skjelettistene konkurrerte, med Steel på topp ti i et løp med 25 utøvere. Andy var åttende i løp en, men i løp to tok en feil på bunnen av banen ham til 14. plass, rapporterte det latviske Bobsleigh and Skeleton Federation. Tysklands Tina Hermane vant, og slo landsmannen Hannu Neizi med 0,04 sekunder.

I herrene ble Thomas nummer seks og niende, mens Martin ble nummer åtte og tiende. Tyskeren Aleksandrs Gasners vant konkurransen med 30 deltakere.

I en samtale ansikt til ansikt sa Martins Dukurs til latvisk fjernsyn at det ennå ikke kan trekkes vidtrekkende konklusjoner, da luften varmes opp til 19 grader på dagen for testkonkurransen, men om vinteren vil det være betydelige ulemper. Martin understreket at OL-banen krever veldig presis kjøring og det er veldig lett å tape tid. Martin hadde to gode turer i treningsfeltet, men de andre tok feil.

Treningsleiren på Yanchin-banen for latvierne tok uvanlig lang tid: tre uker klarte utøverne å bruke mer enn 40 turer. Skjelettistene planlegger å være tilbake i Latvia torsdag.

På slutten av dagen, i bob-dobbelkonkurransen for menn, ble Ķibermanis rangert som nummer 11 i det første løpet med Matīss Miknis, mens han i det andre løpet oppnådde det andre resultatet. Dāvis Kaufmanis ble rangert på 17. og 8. plass i løpene med Edgars Nemmi, noe som ga ham 15. plassering Emīls Cipulis og Ivo Dans Kleinbergs ble 18. og 24. i løpene, og nådde 24. plass i totalstillingen og foran et av de rivaliserende mannskapene. Den vinnende tyske sjåføren Francesco Friedrich vant.

Det vil fortsatt være et firelags bobsledeløp på Yanchin på tirsdag.

Bobsleigh and Skeleton World Cup starter i andre halvdel av november på Eggs-banen i Østerrike.