Home » Latviske U-20-hockeyspillere slo overbevisende Ungarn under verdensmesterskapet

Latviske U-20-hockeyspillere slo overbevisende Ungarn under verdensmesterskapet

by Edvard Munch

Latvia slo Ungarn 6:1 (3:1, 0:0, 3:0).

I det syvende minuttet ga Sandis Vilmanis Latvia i ledelsen, og ba om rollen som assistenter fra Raimonds Vītoliņš og Raivs Ansons – 1:0.

I stedet, i det 14. minutt, åtte sekunder etter å ha passert minoriteten, ble Latvia nominert av Henri Ravinskis på 2-0.

Ungarerne hentet inn et mål i det 18. minutt, da programmet til Tamas Tota var nøyaktig – 1:2. Men 48 sekunder før pause tok Vītoliņš tilbake tomålsledelsen, assistert av Ralfs Bergmanis og Vilmanis – 3:1.

I andre periode endret ikke resultatet seg, men i den tredje tredjedelen, før ungarerne byttet ut keeper, brukte latvierne flertallet to ganger på tre og et halvt minutt.

Først ble ungarernes retur på to minutter snudd til 4:1 av Felix Gavar etter pasninger fra Bogdan Hodas og Martin Laviņš.

I det 49. minutt fikk Kristof Nemets en avvisning av angrepet i hode- og nakkeområdet etter 5 + 20 minutter, og etter et minutt og 37 sekunder scoret Laviņš 5:1 etter Hodasa og Darela Dukurs.

På slutten av kampen fikk også de latviske hockeyspillerne et par avslag, men mindre enn to minutter før kampslutt hindret ikke dette Dan Ločmelis i å score et mål i undertall – 6:1.

Hviterussland har vunnet ni poeng i turneringen på tre kamper og Latvia på fire kamper. Norge og Kasakhstan har seks poeng på tre kamper, men Danmark har ennå ikke scoret på tre kamper og Ungarn på fire kamper.

Ved starten av turneringen på søndag slo de latviske ungdommene sine jevnaldrende fra Norge 4:2, mandag slo de lokallaget med danskene 5:4, men onsdag tapte de mot Hviterussland 1:2.

Ungarske hockeyspillere har så langt tapt i alle kamper, og tapt 1:3 mot Kasakhstan, 2:8 mot Hviterussland og 1:5 mot Norge.

Etter denne kampen vil de latviske hockeyspillerne ha ferie, men på lørdag – en kamp med Kasakhstan. Kun gruppevinnere får billett til elitedivisjonen.

Som forberedelse til den ansvarlige turneringen holdt de underordnede til Kārlis Zirnis Four Nations-turneringen i Jelgava i november, hvor de spilte mot Danmark 3:2, tapte 1:2 for østerrikerne og 1:6 kapitulerte for sine jevnaldrende. Det ble også avholdt prøvekamper 6. og 8. desember med Zemgale/LLU og Mogo/LSPA-lagene fra Optibet Hockey League (OHL).

Hovedtreneren for under-20-laget, Kārlis Zirnis, kom til Danmark fra den første listen med 43 kandidater med 24 hockeyspillere: tre keepere, åtte forsvarere og 13 angripere.

I fjor ble ikke førstedivisjonsmesterskapet i gruppe A spilt, men for to år siden klarte ikke latvierne å vinne gruppen og returnere til eliten. I begynnelsen av 2017 spilte Latvia i elitedivisjonen, men tapte i alle kamper, noe som førte til en lavere turnering.