Home » Les Bleues dominerer i Østerrike og forblir først i gruppen i Nations League – LINFO.re

by Edvard Munch

Etter å ha vunnet sin første Nations League-kamp mot Portugal, gjorde det franske kvinnelaget det igjen ved å slå Østerrike, til tross for at sistnevnte var nummer 16 på FIFA-rankingen. Seieren ble oppnådd med en scoring på 1-0 tirsdag 26. september.

Seieren var preget av en kontrollert prestasjon, som falt sammen med den 500. kampen i damelagets historie, selv om andre omgang hadde noen mer kompliserte øyeblikk. Utviklingen av møtet spilte en avgjørende rolle. Wendie Renard utnyttet en åpenbar feil av Arsenal-keeper Manuela Zinsberger, og scoret med en heading på et frispark fra Selma Bacha i det femte minuttet. «Bluus», frigjort fra begynnelsen, visste hvordan de skulle distribuere spillet sitt ved å kontrollere ballbesittelsen og utnytte hele feltets bredde, ifølge rapporter Informasjon om Frankrike.

De franske spillerne viste ikke en perfekt prestasjon gjennom hele kampen. Men med denne andre seieren utvider laget ledet av Hervé Renard ledelsen i toppen av gruppe A2 og befinner seg i en gunstig posisjon før en kommende dobbeltkamp mot Norge. Sistnevnte gikk på tap mot Portugal (3-2), mens disse to kampene spilles innen en måned.