Home » Les Bleues vinner i Norge (1-2)

Les Bleues vinner i Norge (1-2)

by Edvard Munch

Det franske damelaget, som ikke har tapt siden elimineringen i åttedelsfinalen i sommerens verdenscup, slo Norge 2-1 fredag ​​i Oslo under den tredje dagen av Nations League, og rykket nærmere «Final 4». .

Tre kamper, tre seire. Mot nordmennene, som dukket opp av og til på Ullevaal Stadion, var bluesen, sterkt utspilt av Hervé Renard med tilstedeværelse av Griege Mbock, Julie Dufour og Amandine Henry, effektive i en ganske tett kamp.

Med denne seieren konsoliderte lagkameratene til kaptein Wendie Renard sin førsteplass i gruppe 2 med 9 poeng, foran Østerrike (4 poeng), vinner fredag ​​over Portugal (2-1).

Norge på sin side, fratatt tre ledere (Ada Hegerberg, Caroline Graham Hansen og Guro Reiten), er fortsatt i tvil og tar ikke av, med kun ett poeng. Det skandinaviske laget, verdensmester i 1995 og olympisk mester i 2000, går gjennom en vanskelig fase illustrert ved at de ble eliminert i 16-delsfinalen av verdenscupen i hendene på Japan.

I Hervé Renards 4-4-2-system tok det omtrent tjue minutter før Paris FCs unge spiss Julie Dufour, som feiret sin første kamp som starter, viste alt talentet sitt og bekreftet sin imponerende sesongstart.

Allestedsnærværende på venstre ving, var han i begynnelsen av det første franske målet i det 23. minutt.min. Etter å ha bedt om en en-to med Grace Geyoro, gikk den 22 år gamle angriperen inn i området før han krysset hardt for føttene til den norske kapteinen Maren Mjelde, som scoret mot laget hennes.

Den franske treneren valgte også denne kampen for å gjenopplive Griedge Mbock. OL-forsvaret hadde ikke startet siden 6. september 2022 mot Hellas (5-1), datoen for hans alvorlige skade i høyre kne. Mbock, som spilte 90 minutter for OL sist helg, ble stilt opp i sentrum sammen med Wendie Renard.

Karakterstyrke

Hervé Renard, som vi så mange ganger opprørt på fredag ​​i sitt tekniske område, hadde nok en gang stolt på midtbanespilleren Amandine Henry (34), sammen med Selma Bacha, stilt opp lenger inne og fortsatt tilgjengelig.

Constance Picaud ble kåret til Bleues nummer 1-keeper i stedet for Pauline Peyraud-Magnin (også pakke), og kunne ikke gjøre mye i den norske utligningen (60′).min).

Mens franskmennene falt tilbake, utnyttet nordmennene et balltap av Sakina Karchaoui og en feil i området til å snu resultatet takket være Marit Lund, målscorer for sitt første mål med landslaget.

Men «bleus» viste karakter og tok tilbake ledelsen mindre enn ti minutter senere (69′).min) med den uunngåelige Renard-Bacha-duoen. Kapteinen scoret 37min Mål for landslaget, med et tverrsnitt som mottok en corner fra Selma Bacha, hennes OL-lagvenninne.

To minutter senere var Bacha, igjen på venstrekanten, ikke langt unna å score et praktmål med et skudd som smalt i motstanderens hjørne (72′).min), etterfulgt av nye forsøk av Grace Geyoro (75min) deretter Eugénie Le Sommer med en praktfull volley like ovenfor (76min).

Tirsdag på Auguste-Delaune stadion i Reims møter «bleus» spillerne til Leif Gunnar Smerud, midlertidig trener siden Hege Riises avgang.